Te is aggódsz azért, hogy a webkamerád esetleg feltörik, és kémkednek utánad? Mutatunk egy terméket, amivel ez biztos, hogy nem fordulhat elő.

A notebookok többségén találsz webkamerát, azonban ezek képminősége a legtöbb esetben csapnivaló: a kisméretű objektív kevés fényt enged be, az érzékelő pedig általában alacsony felbontású. Egyes gyártók ráadásul azzal kísérleteznek, hogy a kamerát a billentyűzet egyik gombjába rejtik, így a beszélgetőpartner az arcod helyett azt látja, az orrodat látja – alulról. Ha ennél többre vágysz, vagy esetleg az asztali gép mellé szeretnél kamerát, akkor vess egy pillantást a Hama C-800-ra, amely nagyságrendekkel jobb minőséggel szolgál. Remek társ videochathez vagy akár játék streaminghez is!

A Hama C-800 egy USB csatlakozóval felszerelt modell, amely illesztőprogram telepítése nélkül is tökéletesen működik bármilyen Windows vagy Mac OS operációs rendszert használó számítógépen. 1,8 méter hosszú vezetéke van, ami notebook mellé kicsit soknak tűnik ugyan, de asztali masina esetében kell ahhoz, hogy az elhelyezéssel biztosan ne legyen probléma. A talp kialakítása a vékony és vastagabb megjelenítőkhöz is remekül passzol, de az állvány akár arra is lehetőséget ad, hogy a kütyüt az asztalon helyezd el.

A képérzékelő QHD, azaz 2560×1440 pixeles felbontást nyújt. Ez azt jelenti, hogy a kamerával akár fotózásra is alkalmas, videók esetén pedig kristálytiszta felvételekre számíthatsz. Fontos, hogy az objektív automatikus fókusszal is rendelkezik, ami mindig tökéletes képet garantál.

A személyes tér miatt aggódók számára is tartogat egy meglepetést a Hama C-800: egy mágneses kupak is jár mellé, amivel fizikailag is eltakarhatod az objektívet, amikor nem használod a kamerát. Ez a kupak egyébként kapcsolóként is szolgál: az objektív körül elhelyezkedő LED-es segédfényt kapcsolja ki és be. A LED-gyűrű hasznos extra, hiszen vele akár teljesen sötétbe is értékelhető minőségű videókat készíthetsz/streamelhetsz.

A kényelmi extrák sorában az utolsó elem a távirányító, amely segítségével a zoom és a pan&scan funkció érhető el, valamint arra is lehetőség van, hogy a beszélgetés során a kamera képét vagy a sztereo mikrofont kikapcsold.