Az egész napos számítógéphasználat nemcsak a szemnek és az agynak megterhelő, hanem a kéznek is; kivéve persze akkor, ha ergonomikus egeret használsz.

Az egerek világa igen érdekes, hiszen rengetegféle kütyüt találhatsz: egyes példányokat direkt játékokhoz fejlesztettek ki, másokat úgy optimalizáltak, hogy a sokat utazók kedvére tudjanak tenni. Az egerek többségében közös, hogy alapvetően ugyanolyan felépítéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a csuklót valamelyest természetellenes pozícióban vagy kénytelen tartani. Kivéve akkor, ha olyan egeret használsz, amelynek tervezésekor az elsődleges szempont a kényelem volt.
A Hama EMQ-700 éppen ez utóbbi kategóriába tartozik, az egérről pedig már a megjelenése is azt sugallja, hogy különleges példánnyal van dolgod.

A felépítésből adódóan az egérre a kezedet nem fektetett, hanem állított helyzetben tudod feltenni, ez a kis apróság pedig éppen elég is ahhoz, hogy szinte bármilyen hosszú ideig fáradtságérzet nélkül használhasd a pozícionálót. Ez a testtartás ráadásul nemcsak a csuklót, hanem a vállat is tehermentesíti – ha nem hiszed, akkor próbált ki az egér nélkül, hogy mennyivel jobb érzés a testednek az, ha a karodat függőleges helyzetben tartott kézfejjel mozgatod! Már néhány másodperc is elég ahhoz, hogy megtapasztald a különbséget.

Az egér vezeték nélkül kommunikál, tápellátásáról pedig tölthető Li-Ion akkumulátor gondoskodik. Az akkumulátor egy feltöltéssel, normál használat mellett 80 napos üzemidőt biztosít.

A Hama alighanem elirigyelte a Rapoo egerek egyik leghasznosabb tulajdonságát, nevezetesen azt, hogy a kütyü egyszerre több készülékhez is tudnak csatlakozni. Ehhez a saját, 2,4 GHz-es frekvencián működő, USB-s vevő egység mellett az egér Bluetooth 4.2 adapteren keresztül is tud kommunikálni. Összesen három vezérelhető eszköz lehet, hiszen a BT adapter kettő egységgel is tudja tartani a kapcsolatot. Az eszközök között természetesen könnyen, mindössze egyetlen gombnyomással lehet átkapcsolni; az éppen kiválasztott eszközt pedig a felső részen elhelyezett fehér fényű LED mutatja. A saját vevőhöz még annyit, hogy az használaton kívül elrejthető az egér hasában, így biztos, hogy nem fog sosem eltűnni.

Az EMW-700 optikai érzékelővel rendelkezik, amelynek legnagyobb felbontása 2400 DPI, de ez két lépcsőben 1600, illetve 1000 DPI-re csökkenthető, ha ezek valamelyike jobban illeszkedik a személyes preferenciádhoz vagy az éppen használt játékhoz/alkalmazáshoz. A váltáshoz nem kell szoftverben sem keresgélni, hiszen a nyolc gomb között elfért egy DPI-választó kapcsoló is. (A nyolc gomb akkor jön ki, ha a sorba a megnyomható görgőt is beleszámoljuk.)

Ugyan nem kimondottan játékosoknak szánt egérről van szó, de a Hama gondoskodott arról is, hogy az egér azok igényeit is ki tudja szolgálni, akik szeretik a látványvilágot: számukra színes LED-ek és többféle világítási mód gondoskodik a megfelelő hangulatról.