A Hama egy új TWS, azaz teljesen vezeték nélkül működő fülhallgatót dobott piacra, rögtön több színben is.

A TWS kategória nagyon népszerű az utóbbi években, ami részben annak is köszönhető, hogy a telefongyártók egyre több mobilról hagyják le a jack hangkimenetet; ez pedig azt jelenti, hogy ezekhez a telefonokhoz a legkényelmesebben Bluetooth technológia segítségével lehet csatlakozni. A vezeték nélküli megoldások között a TWS kategória azért olyan népszerű, mert mindennél kényelmesebb használatot tesz lehetővé úgy, hogy közben az üzemidő tekintetében sem kell kompromisszumot kötni: a tároláshoz használt doboz ugyanis nemcsak a fizikai védelmet biztosítja, hanem rögtön töli is a behelyezett fülhallgatókat. A Hama legújabb termékénél már a névből is visszaköszön ez a filozófia, hiszen a fülest Freedom Buddy névre keresztelték el.

A fülhallgató közepes méretű, de a fülbe még pont kényelmesen illeszkedik - és ami még ennél is fontosabb, stabilan is. A gyárilag a hangszórókra helyezett szilikonpárna mellé a Hama két extra szetett is as, hogy mindenki azt a méretet választhassa ki, amely a hallójáratához tökéletesen passzol. A méretből adódóan a kütyük akkumulátora izmos, így feltöltésenként akár 7 órányi zenehallgatásra vagy 150 órányi készenléti és 5 órányi beszélgetési időre számíthatsz, amit a tokkal megnégyszerezhetsz, hiszen a tároló doboz segítségével akár háromszor is teljesen feltöltheted a fülhallgatókat. A szó szoros értelmében tölteni egyébként csak a dobozt kell - a töltést pedig USB-C kábel segítségével, bármilyen USB-s töltőről vagy akár számítógép USB portjáról is megteheted.

A kezeléshez érintőgombokat használhatsz; az elérhető funkciók listája pedig az aktuális tevékenységtől is függ, hiszen zenehallgatás közben mást jelnet a rövid és a hosszú érintés, mint akkor, ha épp hívásban vagy, vagy valaki épp téged keres. Bekapcsoló gomb nincs, hiszen a fülhallgatók automatikusan bekapcsolnak, amikor kiveszed őket a dobozból, és kikapcsolnak, amikor beteszed őket. Ilyenkor természetesen az utoljára használt forráshoz is csatlakoznak.

A zenehallgatás minőségére garancia az A2DP és az SPP V1.2 profilok támogatása, valamint az, hogy a hatótávolság akár 10 méteres is lehet - ez azt jelenti, hogy egy átlagos méretű lakásban például szabadon mozoghatsz zenehallgatás vagy telefonálás közben anélkül, hogy aggódnod kéne a hangminőség vagy a hívás megszakadása miatt.

A fülhallgató a szokásosnak mondható fekete és fehér színek mellett vidámabb árnyalatokban: bézs, lila és zöld színben is megvásárolható, az egyéniségedhez illő módon.