A Hama egy új, ráadásul igen különleges tartóval bővítette a termékpalettát; a négykaros „polip” bármit megtart az asztal körül.

A 4663-as tartót a Hama elsősorban azok számára ajánlja, akik gyakran szoktak a közösségi oldalakra videókat készíteni; erre utal a termék neve is, hiszen Streaming monitor tartónak hívják. Egy hétköznapi állványra csak monitort erősíthetsz, ezt a funkciót természetesen bemutatónk alanya is felkínálja. A 100×100-as, valamint 75×75 mm-es VESA rögzítési pontok segítségével 13-32 col közötti képátlóval rendelkező megjelenítőket fogad, feltéve hogy a kijelző tömege nem haladja meg a 8 kg-ot.

Az igazi érdekességet a másik három kar jelenti, hiszen ezek szolgálnak arra, hogy megtartsák azokat a kütyüket, amelyekre egy streaming adás esetén szükséged lehet. A második kar rögtön kétfunkciós, hiszen alapesetben egy második monitorhoz tudod használni, de jár hozzá egy tálca is; ha ezt használod, akkor a notebookot tudod felhelyezni ide. Ez a két kar természetesen forgatható az állványon, és a magasságuk is szabályozható. Emellett viszont akár még azt is tudod állítani, hogy a monitor milyen messze legyen a konzol középső részétől: a távolság két csukló segítségével szabályozható.

A harmadik és negyedik kart kisebb kütyükhöz tervezték, így többek között webkamera, telefon, körfény vagy mikrofon erősíthető rájuk, szabványos 1/4 colos csavar segítségével. Ez a két kar azonos tartóra került, de a pozíciójuk egymástól függetlenül állítható – és nemcsak a két kar, hanem mondjuk a webkamera is nagyon jól pozícionálható, hiszen mind a két „csáp” gömbfejes tartóban végződik.

Ennyi kütyünek valahogyan a tápellátást is biztosítani kell, ha mind a négy tartót használod, akkor az legalább négy töltőt jelent – és szükség lehet további adatkábelre a monitorhoz, de akár a hálózati kapcsolat vagy egy külső adattároló miatt is. Nos, a Hama tartója saját kábelrendezővel is rendelkezik, így a vezetékeket kulturáltan tudod elvezetni, de ez a megoldás azért is jó, mert a karok (és a rajta lévő eszközök) mozgatásakor sem kell aggódni amiatt, hogy valami beakadna vagy összegubancolódna.

A tartót magát az asztal lapjára lehet felerősíteni. Értelemszerűen előny, ha az asztal lapja vastag, hiszen az állvány és a rajta lévő eszközök tömege együtt könnyen lehet 20 kg vagy akár még több is. A Streaming monitor tartó ehhez megfelelő partner, hiszen akár 8 cm vastag lapra is fel tudod szerelni.