Egy profi és egy jó ár/érték arányú modellt ajánlunk azoknak, akik szeretnek játszani.

A uRage termékpalettáján rengeteg billentyűzet található meg, amelyekben közös, hogy elsősorban a játékosok számára készültek. Az Exodus 900 a profik igényeit hivatott kielégíteni, jelenleg az Outemu Blue kapcsolóival választható. Ez az átlagosnál határozottabb mozdulatot igényel és nemcsak a nyomáspontja, hanem hangja is egyértelműen jelzi, amikor fognak a gombok. Ha szereted a számokat, akkor eláruljuk azt is, hogy a kapcsolókat 45 grammnyi nyomás aktiválja.

A klaviatúra vezetékes, tehát mindenfajta késlekedés nélkül működik, és az is garantált, hogy a lakásban lévő más vezeték nélküli eszközök nem fognak a használata során semmilyen fennakadást okozni. A billentyűzet magyar kiosztás mellett 105 + 14 gombot illetve egy görgőt tartalmaz; az extra gombok között multimédiás és programozható gombok is vannak. Utóbbiak egyedileg programozhatók a legtrükkösebb mozdulatokhoz, kombinációkhoz. Azonban programozni nemcsak ezt a néhány gombot lehet, hanem van lehetőség akár arra is, hogy minden egyes billentyűhöz új funkciót rendeljünk. Az egyedi kiosztásokat aztán el is menthetjük, és játékokhoz is köthetjük őket. A görgő alapesetben egyébként a hangerő szabályozására, illetve a gombok háttérvilágításának erősség beállításához használható. A háttérvilágítás szintén programozható, azaz egyedi mintákat is beállíthatunk.

Az elektronika egyszerre akár tíz különböző karaktert is tud érzékelni; azaz bárhogy is nyomkodjuk őket, a gombok sosem fognak összeakadni. A játékosokat a véletlen Win megnyomás sem fogja az őrületbe kergetni, hiszen a gomb átmenetileg bármikor letiltható.
A uRage billentyűzete külsőre is prémium jelleget mutat: az Exodus 900 fedlapja például szálcsiszolt alumíniumból készült, a levehető (és egyébként mágnessel csatlakozó) csuklótámaszt pedig igényes borítással látták el.

A uRage Exodus 700S a félmechanikus eszközök táborát gyarapítja, gombjai alá olyan érzékelők kerültek, amelyek lenyomás közben az Outemu Blue mikrokapcsolók hangját utánozzák. A tartósságra jellemző, hogy a Hama 10 millió leütésben határozta meg a gombok élettartamát.
A 104 „normál” gomb mellé erre a klaviatúrára is kerültek extra gombok, amelyek közül négy makró funkcióhoz használható. Roppant kényelmes, hogy a programozáshoz sem szükséges extra szoftver; ily módon a funkció minden játékkal és alkalmazással kompatibilis.

Az elektronika egyszerre akár 10 gombot is képes érzékelni, és 24 leütést tud sorbaállítani – ezzel a ghosting gyakorlatilag teljesen kiküszöbölhető. A villámgyors reakcióidőt vezetékes kapcsolat (USB) garantálja.

Természetesen más kicsit a dizájn is, a legnagyobb eltérés a formát leszámítva az, hogy ebben a modellben a csuklótámasz integrált, nem lehet eltávolítani.

A uRage Exodus 515-höz kedvezőbb árfekvés tartozik, ami elsősorban abból adódóik, hogy a gombok alatti mechanika és úgy általánosságban véve a dizájn egyszerűbb struktúrát követ. Az elektronika viszont többé-kevésbé ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik: a billentyűzet például ugyanúgy vezetékes, nem jelent problémát számára tíz gomb szimultán érzékelése sem, és a parancsokból akár 26 darabot is képes sorba állítani.

A gombok száma valamivel kevesebb, de ez nem jelenti azt, hogy kevesebb lenne a funkció; csak azt, hogy az egyes kategóriákon belül nincs annyi billentyű. A 104 általános gomb mellett ezen a klaviatúrán is van görgő, továbbá makró gomb, négy programozható gomb és hat multimédiás billentyű. Sőt van Fn gomb is, amellyel az F gombokhoz is másodlagos funkció rendelhető – például a böngésző vagy a levelező megnyitásához.
Természetesen a uRage Exodus 515 gombjai is kaptak háttérvilágítást, sőt ennél a billentyűzetnél nemcsak a gombok, hanem szinte a teljes fedlap fényárban úszhat a hét előre programozott minta valamelyike alapján.

Szintén a kedvezőbb árú modellek közé tartozik a uRage Exodus 450 Metal, amely 10 ezer forint körüli ára ellenére igényes külsővel, szálcsiszolt alumínium borítással rendelkezik. Ez a kialakítás a robusztus gombokkal együtt igazán strapabíróvá teszi a kütyüt. Gombból valamivel kevesebb van, mint a társaknál, mert a 104 billentyű mellé extra funkciógombok nem járnak – az extra funkciókról viszont ennek ellenére sem kell lemondani, mert az Fn + F kombinációk révén 12 szolgáltatáshoz (pl. e-mail, böngésző, stb.) van azért gyorsgomb. Ez a klaviatúra is vezetékes természetesen, az elektronika pedig támogatja az anti-ghosting funkciót (akár 26 gomb lenyomása is „sorba állítható”), játék közben pedig a Win billentyűt is tudod deaktiválni. A billentyűk mögött RGB-s háttérvilágítás is dolgozik, amely a gombokat többféle minta alapján is meg tudja világítani. Ami viszont hiányzik ebből a típusból, az a makrók rögzítésének és visszajátszásának lehetősége.