Nem muszáj vagyonokat költeni akkor sem, ha egy jól működő vezeték nélküli fülhallgatót szeretnél venni!

A vezeték nélküli őrület elérte a fejhallgatók világát is, lassan több olyan modell lesz ezen a területen is, amely vezetékmentes működést kínál, mint olyan, amit tényleg be is kell dugni a tévébe/számítógépbe. A Hama Calypso fülhallgatója nagy népszerűségnek örvendett, mert kedvező árfekvés mellett kínált jó hangminőséget – most pedig már a továbbfejlesztett modell, a Spirit Calypso II is elérhető. Elődje jó szokását megtartva továbbra is egy rendkívül kedvező árú termékről van szó, amely fekete és fehér színben egyaránt megvásárolható. Mind a két változatban van némi díszítőelem is, előbbi típus megjelenését piros, utóbbiét zöldszínű keret és gombok dobják fel.

A fejhallgató felépítése jól átgondolt: a hangszórókat körülölelő, puha párnák például akár hosszabb időn keresztül is kényelmes viselést biztosítanak, használaton kívül – vagy akkor, ha el szeretnénk vinni valaha a fejhallgatót – pedig egyszerűen felhajthatók, így a kütyü kevesebb helyet foglal. Természetesen állítható a méret is, így a szintén párnázott fejrész mérete tetszés szerint növelhető.

A hangminőségre a zárt kialakítás már önmagában jelent némi garanciát; aki pedig szereti a telt mély hangokat, bekapcsolhatja a basszus-erősítő funkciót is. A Hama gondolt arra is, hogy ez a funkció nem mindig kívánatos, ezért a vezérlést úgy alakította ki, hogy a gombokkal ne csak a hangerőt lehessen változtatni, hanem a mélyhang-kiemelést is egyetlen gombnyomással tudjuk aktiválni vagy éppen kikapcsolni. Sőt, a gombokkal akár a zeneszámok között is lépkedhetünk, és a hívásokat is kezelhetjük. Merthogy a Calypso mikrofont is tartalmaz, így headsetként is megállja a helyét. És ha már van mikrofon, azt hangutasításokhoz is lehet használni – mind az Apple-féle Siri, mint pedig a Google Asszisztens támogatott. Aktív zajszűrés nincs, de ez persze ebben az árkategóriában nem is elvárható extra – a zárt kialakítás pedig némileg ezt a funkciót tudja helyettesíteni.

A számítógéppel, tévével vagy telefonnal a Calypso II is Bluetooth segítségével tartja a kapcsolatot – ráadásul a fülhallgató egyszerre akár két eszközhöz is tud csatlakozni. Ez a funkció nagyon hasznos, hiszen tévézés közben a füles a telefonhoz is kapcsolódhat, így véletlenül sem fogunk lemaradni, ha valaki telefonál nekünk.

A fülhallgató egy feltöltéssel akár 60 órán keresztül is használható, ami azt jelenti, hogy átlagos felhasználás mellett elegendő 1-2 hetente töltőre dugni – ilyenkor 2,5 óra pihenés szükséges. A töltéshez USB-C kábel használható, amelynek másik végét adapterbe és USB-foglalatba egyaránt lehet dugni.