A múltkor már bemutattuk a SanDisk két olyan USB stickjét, amelyeket a gyártó direkt az iPhone-okhoz ajánl, most azoknak kedvezünk, akik főleg számítógépek közötti adatszállításhoz keresnek valamilyen apró, de nagy kapacitást adó és villámgyors eszközt.

A Cruzer Exreme Go 3.1 kétféle méretben, 64 és 128 GB-os kapacitással, a Cruzer Extreme Pro 3.1 pedig 128 GB-os tárhellyel vásárolható meg. A három típus dizájnra szinte teljesen egyezik, valamennyi modell fekete színű, és a klasszikus irányvonalat követi, a SanDisk mérnökei által kedvelt, visszahúzható csatlakozós megoldással megbolondítva. Az Extreme Pro annyival nyújt többet társainál, hogy fémborítás védi, így a külső behatásoknak jobban ellenáll.

A stickek legfontosabb tulajdonsága az, hogy 3.1-es szabványú USB csatlakozóval látták el őket, ezért villámgyorsak. A Go széria esetében ez 200 MB/s-os olvasási és 150 MB/s-os írási sebességet jelent, míg a Pro változatnál 420 MB/s-os olvasási és 380 MB/s-os írási sebességet kapunk. Természetesen az USB stickek visszafelé kompatibilisek, USB 3.0 és akár USB 2.0 csatlakozóval is tökéletesen használhatók, de ebben az esetben alacsonyabb adatátviteli sebességgel kell beérnünk. A SanDisk viszont nemcsak a gyorsasággal és a megbízhatósággal szeretne a felhasználók kedvében járni, hanem hasznos extrákkal is: mindhárom adattároló mellé jár a SanDisk SecureAccess szoftver és a RescuePRO Deluxe 1 évig használható verziója is. Előbbi 128 bites AES-titkosítással védi a céges adatokat és a személyes fotókat egyaránt útközben, utóbbi pedig a stickről véletlenül letörölt adatok visszaállítására használható. A jelszavas védelem Windows 10, 8, 7 és Mac OS X v10.7 vagy későbbi operációs rendszerekkel működik, mivel a számítógépen kliensprogram telepítésére is szükség van.