Bármilyen digitális zeneforráshoz kiváló társ a Hama DIR3115 digitális rádiója: rádió, podcast és MP3? Teljesen mindegy, ez a kütyü boldogul vele!

Régen a zenehallgatás szinte egyetlen forrása az analóg rádió volt, ma viszont rengeteg digitális alternatíva is kínálkozik helyette. És itt nemcsak a DAB/DAB+szabványú csatornákra gondolhatunk, hanem a több tízezres nagyságrendben elérhető internetrádiókra valamint arra, hogy az MP3 révén az egyéni gyűjtemények mérete is elég hatalmas szokott lenni. A digitális formátumokat eleinte csak számítógéppel lehetett hallgatni, ma viszont már több olyan kütyü is van, amit direkt az otthoni zenehallgatásra fejlesztettek ki; ilyen a Hama DIR3115 is.

A készülék fekete és fehér színben egyaránt létezik. A klasszikus iskolát idézve a rádió borítása fából készült, a 2,8 colos LCD-kijelzőt is tartalmazó előlap pedig műanyagból van. A kezeléshez két tekerőt és hat gombot használhatunk, utóbbiakra a kedvenc csatornákat is beprogramozhatjuk, a gyors elérést elősegítendő. Az irányításhoz persze kapunk távirányítót is, és a vezérlést okostelefonra (iOS, Android) is bízhatjuk. A Hama DIR3115-öt LAN csatlakozóval és WiFi-vel is ellátták, de köthetünk rá bármilyen USB-s adattárolót és analóg forrást is. Ha nem saját hangszóróját használnák (hanem mondjuk egy fülhallgatót), akkor pedig az analóg hangkimenetet foghatjuk munkára. A két 5 wattos hangszóró kiváló minőséget nyújt, teljesítményük elég ahhoz is, hogy a DIR3115-öt a nappaliban használjuk – és a relatív nagy méretből adódóan a mély hangokat sem csak odaképzelni kell zenehallgatás közben.

A rádió segítségével bármilyen zenét meghallgathatunk: a készülék tudja fogni az összes FM, DAB és DAB+ szabványú rádiócsatornát, interneten keresztül összeköthető a Spotify fiókunkkal is, emellett természetesen bármilyen podcastot is meg tud szólaltatni. Ha pedig MP3-at hallgatnánk, akkor azt pedig megtehetjük úgy is, hogy a zenéket USB sticken „szállítjuk”, de a DLNA révén arra is van mód, hogy az adatokat NAS-ról, PC-ről vagy telefonról streameljük.