A Hama kedvező ár/érték arányú digitális rádió választéka egy érdekes termékkel bővült: a DIR3505-tel akár még a CD-lemezeket is lejátszhatod!

A kütyü a négyéves DIR 3500 utódja, ezért nem túl meglepő módon formavilága, azon belül is főleg ívelt előlapja erősen erre a készülékre emlékeztet. A Hama digitális rádióira mindig is jellemző volt az igényes kialakítás; a DIR3505MSCBT megjelenése felépítése is kifogástalan. A 3,6 kg tömegű kütyü borítása például fából készült, egyedül az előlap „befejezése” műanyag, de az is az igényes, fényes típusból való.

Amikor azt állítjuk, hogy nincs olyan zenei forrás, amelyet a Hama DIR3505 ne tudna kezelni, akkor azzal nem túlzunk! Az FM, DAB és DAB+ adások valamint az internetes podcastok vételi lehetősége természetesen alap, azonban ez csak a kezdet! Ha internetről szeretnél zenét hallgatni, akkor például a podcastok mellett a Spotify fiók is integrálható a készülékbe.

A digitális rádió az otthoni hálózatra csatlakozva bármilyen DLNA és UPnP forrást is tud kezelni, emellett küldhetünk neki zenét Bluetooth kapcsolaton keresztül (telefonról, tabletről vagy notebookról) is, a hasában lévő tálca pedig CD-lemezeket fogad. Nem elhanyagolható extra, ha otthon a szekrényben hatalmas CD-lemez gyűjtemény található! Mindezek mellett persze arra is van lehetőség, hogy közvetlenül USB-s adathordozóról hallgassunk zenét, a jack csatlakozóval pedig akár még az analóg források is szóba jöhetnek.

Az irányítást nagyon megkönnyíti az előlapi – ráadásul színes – kijelző, így akár a készülék gombjaival közvetlenül, akár távirányító segítségével szeretnéd kezelni a DIR3505-öt, nem lesz nehéz dolgod. Kedvenc adóid el is tárolhatod, így ezeket később mindössze pár gombnyomással elérheted. A legkényelmesebb ugyanakkor az UNDOK alkalmazás, amely mobilról fut, és gyakorlatilag a telefonból készít egy mindent tudó távirányítót. Az UNDOK alkalmazás a multoroom funckiót is támogatja, így bárhol is vagy a lakásban, a zene el fog kísérni (persze ehhez több digitális rádió vagy hangszóró szükséges).

A nagy méretből adódóan szerencsére a hangszóróknak is volt elég hely. A 30 wattos zenei teljesítmény azt jelenti, hogy egy nagyobb szobában sem lesz panasz a minőségre; aki pedig az erősítővel szeretné összekötni a kütyüt, az a digitális vagy optikai kimenet segítségével teheti ezt meg.