Szeretnél valamilyen hasznos kütyüt ajándékozni, de nem kimondottak tech dolog jár az eszedben? Mutatunk pár ötletet!

Sokszor nem maga az eszköz, hanem a vele nyújtott élmény a fontosabb; a digitális képkeretek esetében pedig ez biztosan így van. Hiszen ha valakinek egy ilyen kütyüt ajándékozunk, akkor elsősorban nem maga az eszköz lesz a fontos, hanem az, hogy segítségével megannyi kedves emléket lehet újra meg újra átélni. A Hama termékpalettáján többféle képkeretet is találunk, közülük mi most a 97SLB illetve 8SLB modelleket ajánljuk. Előbbi 9,7 colos utóbbi 8 colos kijelzővel készül, ezt leszámítva azonban szinte mindenben pontosan ugyanazt nyújtják.

Mindkét digitális képkeret 4:3-as képarányt társít 1024×786 pixeles felbontással; ez okos kompromisszumot tesz lehetővé, hiszen az állított és fektetett helyzetben készült fotók is jól mutatnak rajta (de van lehetőség akár arra is, hogy nagyítással a fekete csíkok eltűnjenek a szélekről). Mindkét képkeret vékony, a műanyag borítás ellenére a dizájn teljesen modernnek mondható. Belső memóriával egyik típus sem rendelkezik, viszont a fotókat USB-s adathordozóról vagy memóriakártyáról is meg tudják jeleníteni. Az extra funkciók között diavetítétés, naptár és óra is megtalálható, ezenkívül pedig a vezérléshez távirányító is rendelkezésre áll.

Egy másik nagyon hasznos ajándék az időjárás állomás; ezekből szintén két típust ajánlunk. A Black Line és Black Line Plus egy családba tartoznak, így nemcsak tudásuk, hanem dizájnjuk is nagyon hasonló. A Plus változat természetesen többet tud, és ez már ránézésre is látszik, hiszen sokkal szélesebb testvérénél – kijelzőjére több információ fér el. Idősebbek számára praktikus és hasznos dolog, hogy a számok hatalmasak, messziről is nagyon jól láthatók. Központi helyen természetesen az idő látható, mellett olvasható le a hőmérséklet és a páratartalom, a dátum és még néhány további meteorológiai adat. Mindkét termékhez jár egy külső szenzor is, amely a hőmérsékletet illetve a páratartalmat képes mérni; ezt a szenzort másik szobában vagy akár kültéren is elhelyezhetjük. Az időjárás-állomások fentiek mellet még arra is képesek, hogy egy hétre előre jelezzék a várható időjárást illetve megmutassák azt is, hogy az adott napon belül napos időre vagy valamilyen csapadékra kell-e számítani.

Amennyiben az időjárás funkciók nem túl fontosak, de a belső hőmérsékletet azért szeretnénk látni, úgy a Jumbo névre keresztelt falióra a tökéletes választás. Ez a 36×16 cm-es szerkezet csupa kijelzőből áll, amelyről a pontos idő mellett a hét napja, a dátum, a hőmérséklet és a páratartalom olvasható le. Az óra természetesen rádióvezérelt, vagyis a DCF jel alapján folyamatosan korrigálja magát, hogy mindig a pontos időt mutassa.

A Xavax termékcsalád két stílusos mérlege is jópofa ajándék lehet, de jobb a békesség alapon mérleget inkább magunknak vagy a szűk család egy tagjának vegyünk, nehogy az illető célzásnak vegye a dolgot és sértődés legyen a vége. Főleg, hogy a súlylimit 150 kg. A Xavax két mérlege természetesen digitális, így a testtömeget LCD-kijelzőről olvashatjuk le, egy tizedesjegynyi pontossággal. A számok nagyok, így teljesen jól láthatók. A mérlegek CR2032-es elemről működnek a be- és kikapcsolás pedig teljesen automatikus. Különbség közöttük csak a fedlap dizájnjában van.