Sajnos még mindig ott tartunk, hogy a kütyük rettentő gyorsan merülnek, így minden időt érdemes kihasználni arra, hogy plusz energiával lássuk el a mobiltelefonokat.

Aki autóval jár dolgozni, annak adja magát például az, hogy a telefont a kocsiban is lehet tölteni – egy gyorstöltő segítségével ráadásul nem is akárhogy. Ha a QuickCharge vagy a Power Delivery szabványt használjuk, fél óra alatt a mobilok akkumulátorát akár 50-60 százalékkal is “meg lehet toldani”, ami nemcsak életmentő lehet, hanem adott esetben arra is elegendő energiát bizosíthat, hogy kihúzzuk a nap végéig. És sajnos a hazai dugó helyzetet ismerve azt sem kell hosszasan ecsetelni, hogy a 30 perces vagy hosszabb utazás bőven átlagosnak tekinthető!

A Hama autos tötő USB & Type-C szett igazi családi megoldás: a töltő két USB-csatlakozóval rendelkezik, így egyszerre akár két készülék is feltölthető vele. Ám ami ennél is fontosabb, az az, hogy mind a két gyorstöltési szabványt támogatja, így teljesen mindegy, hogy kinek milyen mobilja van, működik a dolog! Ez főleg akkor érekdes, ha a családban valakinek iPhone-ja, másoknak pedig Android rendszert használó mobilja van, mert előbbi csak a Power Delivery szabványt támogatja gyorstöltés esetén, míg az androidos mobilok között elég sok van, amelyik csak és kizárólag QuickCharge segítségével tudja az áltagosnál szaporábban felvenni az energiát.

A kétféle csatlakozó közül az egyik USB-A, a másik pedig USB-C szabványú, utóbbihoz pedig a csomag a kábelt is tartalmazza. Maga a töltő műanyagből készült, de igyényes külsővel rendelkezik. A legnagyobb töltési teljesítmény 30 watt, a töltési folyamat során pedig az elektronika az akkumulátor minden paraméterét figyeli a túltöltés, a túlfeszültség valamint a rövidzárlat elkerülése érdekében. Azt viszont mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy a 30 wattos teljesítmény a két csatlakozóra együtt érvényes olyan felállásban, hogy az USB-A port 5 voltos feszültsé mellett legfeljebb 2,4 amperes áramerősségű töltésre képes, míg az USB-C csatlakozó QC és PD töltés esetén egyaránt 12, 9 és 5 voltos feszültség mellett 1,5 2 illetve legfelebb 3 ampert tud leadni.