Az újdonság a telefonokat gyorsan, akár 60-70 perc alatt is képes feltölteni!

Egy igen impozáns vezeték nélküli gyorstöltőt mutatott be a Hama. A kütyü a legújabb trendeknek megfelelően a telefont állított helyzetben tölti, hogy a mobilt a művelet közben is minden további nélküli tudjuk használni – legyen szó akár arról, hogy a beérkező üzeneteket ellenőrizzük egyetlen pillantással, akár arról, hogy a kihangosítás funkciót bekapcsolva használjuk a készüléket. Szerencsére a Hama eszköze a manapság oly divatos dupla tekercses kialakítást is alkalmazza, így gyakorlatilag a teljes felületén képes tölteni: ez praktikusan azt jelenti, hogy a telefont nemcsak álló, hanem akár fektetett helyzetben is rátehetjük. A két töltési zónát a készüléken + jel mutatja.

A külső a lehetőségekhez képest tényleg jól mutat, a dizájnt magát elsősorban fiatalosnak mondanánk. De nemcsak a külső van teljesen rendben, hanem a belső tartalom is: a töltő a Qi technológiát használja, így nemcsak a normál töltést, hanem a gyorstöltést is támogatja. A hozzá adott töltőfej 6, 7, 10 és 15 wattos teljesítmény leadására képes – 5 voltos feszültség mellett 2 amperes, 9 voltos feszültség mellett szintén 2 amperes, 12 voltos feszültség mellett pedig legfeljebb 1,67 amperes áramerősség leadására képes.

Ezzel a teljesítménnyel egy átlagos mobilt akár 1 óra alatt is feltölthetünk – persze a kialakítás nagy előnye, hogy erre a mutatványra ritkán lesz szükség. Elegendő az, ha a mobilt mindig a töltőre tesszük munka közben vagy ha épp nem használjuk, és biztosak lehetünk benne, hogy az akku szinte mindig 100%-on áll majd. A töltés automatikusan elindul, amikor a mobilt a töltőre helyezzük, az elektronika pedig figyel a töltés optimalizációjára, a túltöltés, túlfeszültség és rövidzárlat elleni védelemre.

Ahogy az előbb már utaltunk rá, a csomagban töltőfej is van, és persze kapunk kábelt is, amivel a töltőt és a töltőfejet össze tudjuk kötni. Ez a kábel egy teljesen szabványos USB-A – USB-C kábel, így a szett nemcsak vezeték nélküli, hanem normál, vezetékes töltésre is használható, ha olyan készülék is van a családban, ami a Qi technológiát nem támogatja.