A Hama két új akkumulátora telefonokhoz és tabletekhez készült. Mindkettő hatalmas kapacitást kínál.

Közhely, de igaz, hogy energiából sosem elég: nincs az a mennyiség, amit egy okostelefonnal ne tudnánk elhasználni. Ahogyan a kütyük egyre több mindent tudnak, úgy használjuk őket egyre többet, ami pedig garancia arra, hogy az eleve nem túl strapabíró mobilokat már a nap derekán lemerítjük. A gyártók évek óta rebesgetik, hogy áttörést értek el, és a telefonok akkumulátorának kapacitást hamarosan megsokszorozzák, ám ez a „hamarosan” évek óta nem jön el – jobb híján így kénytelen vagyunk mobil akkumulátorra bízni a tartalék energiát. A helyzet persze nem akkor kritikus, ha mondjuk dolgozunk; főleg nyaralás során vagy a hétvégi kirándulásoknál fordul elő az, hogy a telefont menet közben is fel kell tölteni. A fotózásnak, a folyamatos navigációnak ugyanis megvan az a hátránya, hogy a készülékek még gyorsabban merülnek.

A Hama két új akkumulátora azoknak készült, akiknek nem egy kicsi, hanem rengeteg extra energiára van szüksége. A Supreme 10HD V2 10.000 mAh, a 20HD V2 pedig 20.000 mAh kapacitást kínál, amivel előbbi egy normál telefont két-háromszor, utóbbi pedig akár négy-ötször is fel tud tölteni. A kapacitásból adódóan mindkét telefon lehet akár családi biztosíték is; már csak azért is, mert a sokféle csatlakozó segítségével egyszerre akár két telefont is lehet tölteni.

Mindkét akkumulátorra két USB-A, egy USB-C és egy micro-USB csatlakozó került; az A-s csatlakozók csak telefonok (vagy más eszközök) töltésére szolgálnak, a micro-USB csatlakozóval az akkumulátort lehet feltölteni, az USB-C pedig mindkét funkció ellátására alkalmas. A powerbankok 5 voltos feszültség mellett akár 3 amper leadására is képesek, így egy átlagos telefont nagyjából 2 óra alatt tudnak feltölteni – ha pedig az akkumulátorokat töltjük, akkor 4 illetve 8 órás töltési időre számíthatunk. Az akku kapacitását a rajta lévő négy darab LED mutatja.

A kütyük előnye, hogy nagy sűrűségű Li-polimer cellákkal készültek, ami relatív kis méretet (65×22×92 illetve 68×25×130 mm) biztosítanak, valamint a technológiából adódóan a légitársaságok sem korlátozzák a szállításukat.