A nyaralás során a telefon az átlagosnál többször kerül elő a zsebből; mutatunk pár hasznos kiegészítőt, ha nemcsak védeni szeretnéd a készüléket, hanem kényelmesen használni is.

Kezdjük is rögtön egy megosztó témával, a fóliával. Az emberek fele még a vásárlásnál rakat fóliát a telefonra, a másik fele viszont azt vallja, hogy fólia csakis a testén keresztül. Nos, ha te is ez utóbbi csoportba tartozol, azért mérlegelj kicsit! A telefont még akkor is érdemes lehet legalább az utazás során fóliával védened, ha egyébként nem vagy híve ezeknek a megoldásoknak: túrázás közben vagy ha várost nézel, sokkal gyakrabban kerül elő a zsebedből a telefon, így nagyobb az esélye annak is, hogy hozzáütöd valamihez, vagy esetleg kiesik a kezedből.

A ClearPlex fóliák nagy előnye, hogy mindenféle telefonra (vagy akár tabletre is) elérhetők, hiszen nem előre gyártott fóliáról van szó, hanem egy olyanról, amit minden esetben az adott készülékre várnak méretre a boltban, felhelyezés előtt. A fólia akkor is jó ötlet, ha tokot használsz – csak arra figyelj, hogy ezt mondd el a boltban is, mert előfordulhat, hogy telefonodra a tokos és a tok nélküli verzió nem teljesen ugyanaz. A ClearPlex fólia kiválóan alkalmas a hordozható eszközök kijelzőjének védelmére, a napi használatból eredő karcok, horzsolások és kopás elleni védelemre, az öngyógyító tulajdonságának köszönhetően pedig hosszú távú megoldást jelent.

Ha már említettük, hogy a mobil gyakrabban kerül elő a zsebből, például azért, mert sok a látnivaló, amit érdemes lefotózni, akkor említsük meg azt is, hogy a fotózás az átlagosnál sokkal jobban meríti az akkumulátort – ezért mindig legyen nálad egy külső akkumulátor is. A PD20-HD a maga 20000 mAh kapacitásával nem feltétlenül a legkisebb modell, azonban nagy előnye, hogy 3 amperes áramerősséggel, ezen kívül pedig QuickCharge és Power Delivery szabványok segítségével gyorsan is tud tölteni. A 361 grammos töltőt USB-C csatlakozón keresztül tudod feltölteni, más eszközökbe pedig szintén az USB-C csatlakozó, vagy a kettő darab USB-A foglalat segítségével lehelhetsz életet. A három kimenet akár egyszerre is használható, persze ebben az esetben azért egy-egy eszközre kevesebb energia jut a 18 wattos keretből. Az akku egyébként, ha 100%-os, egy átlagos mobilt három-négy alkalommal tud teljesen feltölteni, így egészen biztos lehetsz benne, hogy a nap végére sem fogy majd el a szusz – sőt, akár még a barátoknak is tudsz adni egy keveset a tartalékból.

Ha nemcsak a látnivalókat, hanem magadat is szeretnéd megörökíteni, akkor használj selfie botot! A Hama Funstand 57 egy multifunkciós kis csoda, amely összecsukva 16, teljesen nyitott állapotban pedig 57 cm-es – szükség esetén pedig akár állványként is funkcionál. Utóbbi esetben akár asztalra is teheted, ha például videót szeretnél rögzíteni a telefonnal. Rugós karok segítségével bármilyen mobilt meg tud tartani, a forgatható tartóval pedig az sem gond, ha nem fektetett, hanem álló helyzetben szeretnéd tartani a telefont fotózás/videózás során. A markolat és a tartó egyaránt gumírozott, ami a kényelmes fogás mellett a biztonságot is szolgálja. Az állvány mellé természetesen távkioldó is jár, amely Bluetooth kapcsolat segítségével kommunikál a telefonnal – és egyébként kivehető, így akkor is tudod használni, ha a slefie botra épp nincs szükséged.

A nyaralóban vagy a szálláson néha jól esik kicsit pihenni, máskor a rossz idő szorít a négy fal közé. Ilyenkor egy filmmel könnyen elütheted az időt – viszont érdemes magaddal vinni egy külső hangszórót is, mert a tabletek beépített hangszórói finoman szólva sem nyújtanak elegendő teljesítményt egy jó kis mozizáshoz. Persze alapesetben a fülhallgatót ajánlanánk (lásd a következő bekezdést), de ha egyszerre többen is nézitek a filmet, akkor a füles szóba sem jöhet. A Tube 2.0 viszont nagyon is alkalmas ilyen helyzetekre: Bluetooth 5.0 kapcsolat vagy kábel segítségével tudod telefonhoz, táblagéphez csatlakoztatni, ráadásul még saját akkumulátora is van, ha nem a házban, hanem a kertben, a fa árnyékában szeretnétek a filmet megnézni. Az akkumulátor felöltésenként hosszú, 8 órás üzemidőt biztosít, és persze akkor is jól jön, ha nem filmet néznél, hanem az esti sütögetés hangulatát szeretnéd feldobni.

Végül, még mindig a filmeknél vagy a zenehallgatásnál maradva, ha a család apraja- nagyja már alszik, de te szeretnél még kicsit a YouTube-on lógni, vagy megnézni kedvenc sorozatod legújabb részét, akkor azt könnyen megteheted egy olyan fülhallgatóval, amely szintén Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a tableteddel, telefonoddal. A Hama Freedom Lit sorozat többféle vidám színben elérhető, mi a kék verziót választottuk ki, de mellette fehér, zöld, fekete, rózsaszín és piros változatok is elérhetők. A fülhallgató egy feltöltéssel szintén 8 órán keresztül képes működni, ami akár három-négy filmre is elegendő kapacitást biztosít. Köszönhetően annak, hogy a fülkagylók behajthatók, a kütyü szállítás közben nem foglal sok helyet. Amellett, hogy kiváló hangminőséget biztosít, természetesen használhatód akár kihangosítóként is, sőt az apróság még az Apple és a Google hangasszisztens szolgáltatásait is támogatja.