A Hama új USB-s akkumulátorát úgy tervezték, hogy az Apple telefonjait akár vezeték nélkül is képes legyen feltölteni.

Az USB-s akkumulátorok között egyre nehezebb kitűnni: a gyártók folyamatosan egymásra licitálnak a kapacitás terén, más olyan extra funkció pedig, amivel versenyezni lehetne, szinte egyáltalán nincs. De csak szinte, hiszen egy ideje már olyan termékek is léteznek, amelyek nemcsak USB-csatlakozón keresztül tudnak tölteni, hanem akár vezeték nélkül is. A Hama 201695-ös univerzális külső akkumulátora pedig még ennél is tovább megy egy lépéssel, hiszen úgy optimalizálták, hogy az iPhone 15, 14, 13 és 12 sorozat valamennyi modelljével is tökéletesen együtt tudjon működni.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy MagSafe kompatibilis, vagyis tartalmazza azt a mágnest, amely a töltés során végig optimális pozícióban tartja az almás telefont, biztosítva ezzel azt, hogy a töltés folyamatosan a lehető leghatékonyabb legyen. Ennek a megoldásnak hála a telefon akár a zsebben is tölthető, nem kell aggódni amiatt, hogy elcsúszna a helyéről. Sőt, az akku akkor is a helyén marad, ha csak a telefont fogjuk – vagyis simán megoldható az, hogy töltés közben a mobilt fényképezésre vagy bármi másra használjuk.

Maga a töltő 5000 mAh kapacitású, így telefontól függően 1-1,5 töltésre elegendő energiát tárolni. A MagCharge funkció mellett természetesen vezetéken keresztül is tud telefont tölteni (5/9/12 V és 2/1,5/1,1 A), ehhez egyetlen USB-C csatlakozó áll rendelkezésre – a mindkét végén USB-C csatlakozóval ellátott kábel természetesen a csomag része. A kütyüre egy gomb került még, amivel a töltöttségi szint ellenőrizhető, vagy adott esetben a töltés indítható el, valamint van még rajta öt darab apró LED is, amivel az elektronika a töltöttség aktuális állapotát mutatja meg. Hasznos tulajdonság, hogy a powerbank és a rajta lévő telefon akár egyszerre is tölthető.

A Hama MagCharge 5 viszont nemcsak Apple termékek mellé ajánlott, hiszen minden olyan Hama kütyüvel együtt tud működni, amely a MagLine termékvonalhoz tartozik – és természetesen más gyártók mobilja is használhatók vele, ha támogatják a vezeték nélküli töltés funkciót.