A vállalat az ígéreteknek megfelelően hamarosan új vezérlőszoftvert ad ki legújabb fülhallgatói számára.

A Jabra a legjobb példa arra, hogy nemcsak újabbnál újabb termékekkel, hanem adott esetben a kiváló terméktámogatással is ki lehet tűnni a mezőnyből. A dán vállalat tavaly mutatta be a prémium kategóriában az Elite 10 vezeték nélküli fülhallgatóját, valamint a sporthoz tervezett Elite 8 Active – szintén vezeték nélküli – fülhallgatót, ezekről a termékekről mi is részletesen írtunk korábban.

Már a tesztben is megjegyeztük, hogy mind a két modellhez várható, hogy új firmware érkezik, most pedig már azt is tudjuk, hogy nem is egy-egy, hanem legalább két-két szoftverfrissítésre lehet számítani. Az első a felhasználói visszajelzések alapján a kezelést módosítja valamelyest, könnyebb lesz például ki- és bekapcsolni az aktív zajszűrést, a HearThrough és Sidetone funkciókat. Emellett a beállításoknál a visszajelzést nyújtó hangot is lehet majd választani, továbbá a fülhallgatónak egyedi nevet is lehet adni, hogy csatlakozásnál könnyebb legyen kiválasztani a saját fülest akkor is, ha esetleg többen használják ugyanezt a típust a környezetben.

A második hullámban érkező szoftverfrissítés márciusban jön, ez főleg a hangminőséget hivatott javítani. A firmware az Elite 10 esetében jobb hangminőséget ígér hívás közben azzal, hogy a háttérben hallatszó beszédet hatékonyabban szűri, az Elite 8 Active esetében pedig a szélzaj szűrésének optimalizációjára lehet számítani.

Tekintettel arra, hogy a Jabra korábban azt ígérte, hogy új kodekek támogatását is biztosítani fogja szoftverfrissítésen keresztül, szinte biztosra vehetjük, hogy a márciusi update sem az utolsó lesz a sorban. Ez pedig kiemeli a Jabrát a több gyártó közül, hiszen a többség a termékek kiadását követően a szoftverhez nem igazán szokott nyúlni.