Vannak olyan helyzetek, amikor nagyon jól jön, ha az ember úgy tud világítani a sötétben, hogy közben mindkét keze szabadon marad!

Több olyan munkakör is van, amelynél az ilyen fajta világítás fontos, de mi most ne kalandozzunk el ennyire, hiszen nemcsak a profiknak jöhet jól egy fejlámpa, hanem annak is, aki otthon vagy a kertben szeretne némi munkát végezni. A kertben például főleg most, télnek idején kell felkészülni, hiszen már délután öt órakor teljesen sötét van – ezért ha valaki ilyenkor megy ki a sufniba (például), annak jó szolgálatot tehet a világítás. Vagy kempingezésnél, esti futásnál, otthoni szerelésnél. És a sort még sokáig lehetne folytatni!

A Hama termékpalettáján két kütyü is van, amely megfelel a fenti céloknak! Mindkettő LED-es és egy könnyen állítható pánt segítségével rögzíthető a fejünkre. A két típus között a legfontosabb különbség az, hogy az egyik 160, a másik 110 lumenes fényerővel tud világítani. A „nagyobb változatnál a 160 lumen egy maximális érték, rajta két gyengébb fokozat illetve akár piros fény is kapcsolható. Fokozat a kisebb verziónál is van, de csak kettő: az erős fény helyett derítést lehet még kérni. A fény iránya függőlegesen mindkét típusnál állítható – és természetesen vízszintesen is, ha a pántot elfordítjuk kicsit.

A lámpák kialakításukból adódóan bírják a gyűrődést: nincs bennük mozgó alkatrész és olyan elem, ami például egy véletlen ütéstől könnyen sérülne. A 160 lumenes verzió 52 grammos, a másik változat 10 grammal könnyebb. A tápellátást mindkét típusnál három darab AAA méretű elem biztosítja, normál körülmények esetén kb. 6-7 órányi üzemidőt lehetővé téve.