2020. március 20., 08:00

A digitális tévéadások vételéhez szinte mindenhol szükséges a szobaantenna; a Thomson most megmutatja, hogy ennek a kiegészítőnek nem kell feltétlenül kilógnia dizájn alapján sem a berendezési tárgyak sorából.

A Thomson ANT 1439 Performance 35, ANT 1539 Performance 45 és ANT 1639 Design Performance 55 már első látásra sem hétköznapi termékek: szobaantennától szokatlan módon részben textil borítást kaptak, amivel kiválóan belesimulnak szinte minden szoba hangulatvilágába. Az ANT 1439-es és 1539-es kütyü azok számára készült, akik a letisztult formákat részesítik előnyben, az ANT 1639 pedig azok számára jó választás, akik az extravagáns megjelenést kedvelik.

Az antennák csak a külső alapján térnek el egymástól, műszaki tartalom alapján viszont ugyanazt nyújtják: a DVB-T/T2 szabványú tévéadásokhoz használhatók, akár UHD (azaz 4K) felbontású adók vételéhez is. Ehhez mérten a 470-790 MHz-es tartományban a legérzékenyebbek, és természetesen aktív antennákról van szó.

A vételi minőséget javítja, hogy az antennák rendelkeznek egy olyan szűrőtechnológiával is, amely a mobilkommunikációs adatforgalmat tudja kiszűrni, és ezzel a zavart a minimális szintre csökkenteni.

Mindhárom típusnak hosszú, 2,5 méteres vezetéke van, ami megkönnyíti az elhelyezést. Szintén hasznos, hogy a tápellátás működik USB-csatlakozóról is – vagyis az antennák használatához nincs szükség feltétlenül konnektorra, elegendő az is, ha van a tévén USB-csatlakozó. Ez az okos tervezés egyébként még azt is lehetővé teszi, hogy nyáron a kertben a notebookot használjuk tévézéshez (hiszen USB port a notebookokon is van).