Vezetés közben a telefonhasználat nem megengedett, azonban ha a mobilt navigációra szeretnénk használni, akkor valahogyan biztosítani kell a folyamatos láthatóságot – a legjobb megoldás erre a mobiltartó! Most két példányt is mutatunk; egy luxusverziót és egy olcsóbb, alapváltozatot.

Kezdjük a sort az FC-10 Motion nevű kütyüvel, amelynek csomagolása igen sok dolgot rejt: a tartó mellé kapunk kétféle rögzítési megoldást, egy USB-C kábelt és egy szivargyújtóba csatlakoztatható töltőt is. A készülék extra szolgáltatása ebből már ki is következtethető: a kütyü nemcsak tartani, hanem menet közben tölteni is tudja a telefont – ráadásul, ha a mobil támogatja, akkor a vezeték nélküli töltés (Qi szabvány szerint) is működik, akár gyorstöltéssel kombinálva is. A töltés mindig automatikusan elindul, ha a készüléket a bölcsőbe helyezzük, ha pedig épp olyan mobil van a tartóban, ami nem tud vezeték nélkül tölteni, átválthatunk a hagyományos, kábeles megoldásra is!

De nemcsak a töltés lehetősége különleges a tartóban, hanem az is, hogy a bölcső karjai apró motorok segítségével gombnyomásra zárnak és nyílnak, ami az egykezes használatot nagymértékben megkönnyíti. A tartó egység karmai valamint a hátsó rész természetesen szilikon borítást kaptak, hogy a mobiltelefon testi épségét a tartó sűrű használata se veszélyeztesse.
A csomagban kétféle rögzítési megoldás is van; az egyikkel szellőzőrácsra, a másikkal pedig a szélvédőre lehet rögzíteni a tartót. Mindkét megoldásnak vannak előnyei, így csak pozitívumként értékelhető, hogy a Hama szettje lehetőséget ad a választásra! A szélvédő tartó egyébként rugalmasabb, hiszen nemcsak a tartó helye választható meg szabadon, hanem a teleszkópos kar segítségével a telefon helyzete is jobban beálljtható, mint szimplán egy gömbcsuklóval.

A Gravity fantázianevű tartó ezzel szemben azok számára készült, akik az egyszerűbb megoldást részesítik előnyben – vagy olyan telefont használnak, amit nem lehet vezeték nélkül tölteni. Az alumínium karmokkal rendelkező tartót az autó hűtőrácsára lehet rögzíteni, és minden 5-9 cm széles mobilt meg tud tartani. Karjai nemcsak minőségi, hanem robusztus megjelenést is kölcsönöznek az eszköznek, míg a könnyű mozgathatóság a mobil gyors le- és felszerelését biztosítja: a karmok ráadásul a telefon behelyezésekor automatikusan záródnak.

Gömbcsukló segítségével a telefon a vezető irányába fordítható, és természetesen a dőlésszög is az egyéni igényekhez szabható.
A tartó természetesen használható akkor is, ha a telefonra védőfóliát vagy védőtokot tettünk, de a mobil ezek nélkül sem sérül, mert a karmokban szilikon betéteket helyeztek el, hogy védje a megtartott eszközt a karcolódástól.