Most, amikor reggelente még nagyjából sem lehet megtippelni, hogy milyen az idő, nagyon jól jön egy (vagy két) kültéri hőmérsékletet is jelző időjárás állomás!

A Black Line és Black Line Plus egy termékcsaládot alkotnak, értelemszerűen a Plus változat a nagyobb tudású – ami méretén is meglátszik, hiszen kétszer olyan széles, mint a sima változat. Az időjárás-állomás egy „minden hájjal” megkent kütyü, amit az idővel és az időjárással kapcsolatban tudni lehet, azt meg tudja mutatni nekünk! A kijelző természetesen digitális, a számok pedig hatalmasak, így idősebbeknek sem okoz gondot a leolvasásuk. Középen az időt, két oldalt a hőmérsékleti adatokat és a páratartalmat láthatjuk, fent pedig a dátum és néhány meteorológia információ olvasható.

Hőmérsékletből és páratartalomból azért van kettő, mert a készülék nemcsak a szobai hőmérsékletet tudja megmutatni, hanem egy rádiós szenzor segítségével azt is, hogy mi a helyzet odakint. Hasznos funkció, hogy külső szenzorból akár többet is használhatunk, így akár arra is van mód, hogy a külső hőmérséklet mellett az emelet, a pince vagy egy másik szoba hőmérsékletét kövessük nyomon. Reggel, főleg a mínuszokban lesz majd hasznos, hogy nem kell kimenni az erkélyre ahhoz, hogy megnézzük, kell-e még egy extra réteg a kabát alá, szülőként pedig nyugodt lehet az alvás, ha tudjuk, hogy a csemeték szobájában is elég meleg van. Az aktuális hőmérséklet és a páratartalom mellett a készülék egy hetes időjárás-előrejelzést is ad, a napi várható időjárást pedig hét szimbólum segítségével mutatja (napos, enyhén felhős, felhős, esős, heves esős, havas, erős havas).

A kütyüre „rendes” gombok nem kerültek, vezérelni a kijelző két oldalán elhelyezett, érintőgombok segítségével lehet. A sötétben való használatot háttérvilágítás segíti, amely éjszaka akár folyamatosan is működhet – ebben az esetben azonban a kütyüt nem elemről, hanem a mellékelt hálózati adapterről kell használni.

Az időjárás-állomás órája automatikusan beállítja, és persze pontosítja is magát. Kapcsolódik hozzá ébresztő funkció is, amely két időpontra is beprogramozható. Emellett van fagyriasztás is, amely -1 és +1 fok között kapcsol be.

Tudását tekintve a Black Line és a Black Line Plus modellek azonosak, eltérés a két termék között a méretben és ebből adódóan a kijelző elrendezésében keresendő; a dátum például a kisebbik modellen nem látszik folyamatosan.