Van az úgy, hogy épp egy olyan klaviatúrára van szükség, amely amellett, hogy megbízhatóan teszi a dolgát, különösebb extra dolgokra nem képes.

A Hama KC-200 pont egy ilyen igásló: rettentő olcsó, mégis szép külsővel és trendi kialakítású, lapos gombokkal rendelkezik. A billentyűzete nemcsak fekete, hanem akár fehér színben is megvásárolható, így mindenféle környezetbe kiválóan illeszkedik. Tényleg alapmegoldásról van szó, amely azzal jár együtt, hogy a kommunikáció a gép és a kütyü között vezetékes – ebből adódóan a KC-200-at elsősorban asztali számítógép mellé tudjuk ajánlani, de az USB csatlakozóban végződő, 140 cm-es kábelnek hála azért notebookkal is relatív kényelmesen használható.

A gombok működése alapvetően egyébként a hordozható gépek klaviatúrájára emlékeztet, hiszen a billentyűk felső része lapos. A leütési út valahol félúton van egy normál asztali és egy laptop klaviatúra leütési útja között, azonban mivel a visszajelzés (a nyomáspont) határozott, a gépelési élmény teljesen rendben van – a hosszabb szövegek beírása sem jelent gondot. A kialakítás ellenére a fröccsenő víz elleni védelem, mint szinte minden asztali billentyűzet esetében, a KC-200-nál is biztosított.

Az ergonómia jegyében a billentyűzet dőlésszöge természetesen állítható, a gumitalpak pedig garantálják, hogy az eszköz pozíciója tökéletesen stabil a használat közben.

Természetesen a billentyűzet kiosztása magyar (QWERTY), így minden ékezetes karakternek külön gombja van, és az Enter is nagyméretű, kétsoros kialakítást kapott. Összesen egyébként 105 gomb került a kütyüre, amely az Fn billentyű segítéségével azért egy kis extra szolgáltatást, néhány multimédiás funkcióhoz gyorselérést is biztosít.