A Hama több olyan termékkel is rendelkezik, amelyek az amatőr és a profi videósok hasznára lehetnek. Összegyűjtöttünk egy csokrot belőlük!

A jó fényképhez és videóhoz a megfelelő alany és a kiváló fotós mellett fényre van szükség – a legjobb nyilván a napfény, de ha az nincs (vagy nincs belőle elég), akkor alternatív megoldáshoz kell folyamodni. Hobbi fotósoknak, házi videókészítéshez, bloggereknek és vloggereknek is remek választás a Hama Spotlight Steady 120 amely 30,5 cm (12 col) átmérőjű gyűrűvel rendelkezik, és 3000, 4500, illetve 6000K-s színhőmérséklettel is használható. Az optimális használat érdekében nemcsak a színhőmérséklet, hanem a fényerősség is állítható, tízféle fokozatban. A kényelmes kezelhetőségről távirányító gondoskodik.

A lámpa saját állvánnyal rendelkezik, amelynek alsó része egyben tárolódobozként is szolgál, ha éppen szállítani kell a technikát a helyszínek között. Az optimális beállítást az 85 és 215 cm között fokozatmentesen állítható magasság, valamint az ugyancsak fokozatmentesen állítható dönthetőség segíti.

A lámpa a változtatható méretéből adódóan igen széles területen bevethető: egy sminkes vagy kicsomagolós videónál éppúgy használható, mint kültéren portré fotózáshoz. Egyébként, ha valahova (külső helyszínre) el szeretnénk vinni, akkor nemcsak azért lesz könnyű dolgunk, mert a lámpa kicsi és könnyű, hanem azért is, mert USB csatlakozóról működik – vagyis üzemeltetése nemcsak hálózati áramról, hanem akár egy notebook USB csatlakozójáról vagy power bankról is megoldható. Az alacsony fogyasztásnak hála a lámpa egy nagyobb kapacitású akkuval párosítva ráadásul akár egésznapos rendelkezésre állást is nyújthat.

A Spotlight Smart 80-at beltéri használatra tervezték, apró méretű (13,5-17,5 cm-es) állványa ugyanis főleg az asztalon lévő használatnak kedvez. A körlámpa 8 colos (21 cm-es), a LED-ek száma pedig 96. A színhőmérsékletet és a fényerősséget természetesen ennél a modellnél is éppúgy állíthatjuk. A körlámpa extrája a telefontartó, amely minden 6-8 cm széles készülékkel kompatibilis; és jár hozzá egy tartó is, amelyre a mikrofont tehetjük a legjobb hangfelvétel érdekében. Táska is jár a körlámpához, valamint – éppúgy, mint a Spotlight Steady 120-hoz, Bluetooth kioldót is kapunk, amely a telefon vagy a kamera vezérléséhez használható.

Legyen szó blogról vagy egy zoom hívásról, a remek felvételhez elengedhetetlen a megfelelő háttér is – a rendezetlen lakás vagy a repedező fal pedig nyilván nem az. A Hama háromféle hátterével viszont az ilyen helyezetekre is felkészülhetünk. A 21572-es számú háttér 130 cm-es, zöld színű és szék háttámlájára rögzíthető, a 21571-es típus pedig 180×180 cm-es, négyzet alakban és saját állvánnyal. A 21570 nemcsak ovális alakja (150×200 cm) miatt érdekes, hanem azért is, mert nemcsak zöld, hanem kék színű háttér is része a csomagnak – cserébe állvány viszont nincs, a vászon egyszerűen a földre helyezendő.


A hátterek segítségével nemcsak arra van lehetőség, hogy eltakarjuk, ami mögöttünk van, hanem – a használat alkalmazástól függően – virtuális háttér is beállítható!

Az utolsó kütyü egy igazi kuriózum: a 74257-es Video rögzítő adapter akár 4K felbontást is támogató HDMI bemenettel rendelkezik, a notebookhoz vagy PC-hez pedig USB csatlakozó (alapesetben USB-A, adapterrel akár USB-C is) segítségével köthetjük hozzá. A kütyü bemeneti oldalon a 4K-s felbontást 30 fps mellett, a Full HD felbontást pedig 60 fps mellett támogatja – a számítógép felé továbbított stream pedig 1080p-s, 60 fps mellett. A kütyüt elsősorban arra használhatjuk, hogy videokamera vagy más eszköz képét továbbítsuk a PC-re oly módon, hogy azt a számítógép merevlemezén tárolhassuk, vagy Facebook, YouTube, Twitch közvetítésekhez használhassuk. A stick emellett a videoszerkesztő alkalmazásokkal is kompatibilis, így tényleg sokrétű használatot tesz lehetővé.