A Spirit Pure a Hama eddigi legtrendibb Bluetooth fülhallgatója; ráadásul fekete és fehér színben is kapható.

Újabb vezeték nélküli fülhallgatóval bővült a Hama termékpalettája, a Spirit Pure ráadásul rögtön kétféle verzióban, fekete és fehér színben is elérhetővé vált. A kütyü legnagyobb érdekessége az, hogy társaival ellentétben rendkívül dizájnos, mondhatni trendi kialakítást kapott, így nemcsak a fiatalok számára lehet jó választás, hanem azoknak is, akiknek – például – a munkájukból kifolyólag az elegáns megjelenés is fontos.

A fülhallgató a TWS kategóriába tartozik, azaz teljesen vezetékmentes. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a telefon (vagy tévé, notebook, stb.) felé nincs vezeték, hanem a bal és jobb oldali fülhallgatók között sincsen semmilyen összeköttetés. A fülhallgató természetesen a Bluetooth technolóigát használja a kommunikációhoz, annak is az 5.0 verzióját. Ez nemcsak kiváló hangminőséget jelent, hanem akár 10 méteres hatótávolságot is, valamint remek üzemidőt. Utóbbi feltöltésenként 5 órányi zenehallgatást vagy akár 3,5 órányi telefonhasználatot tesz lehetővé (kihangosító funkció), és ezt természetesen a tároláshoz is használt tok segítségével meg is sokszorozhatjuk. Az USB-C csatlakozóval rendelkező tároló doboz ugyanis nemcsak védelmet nyújt, hanem a töltésről is gondoskodik. Ehhez a funkcióhoz pedig saját akkumulátort is tartalmaz, amelynek kapacitása akár négy teljes töltésre elegendő energiát képes tárolni. Vagyis a teljes „játékidő” akár 25 óra is lehet, ami bőven átlag feletti teljesítményt jelent. A tok töltése átlagos gyorsaságú, nagyjából két órát vesz igénybe.

A fülhallgató hallójáratos kialakítású; bár aktív zajszűrés funkcióval nem rendelkezik, a szilikon párnák passzív elven mégis hatékonyan tartják kint a környezeti zajokat. Oly annyira, hogy utcán, séta közben is teljesen jó minőségben élvezhetjük a zenét, vagy folytathatunk telefonhívást. A biztonság kedvéért a Hama háromféle méretben adja a fülpárnákat, hogy mindenki találjon a saját füléhez pontosan illeszkedőt. A fülhallgató nemcsak átlagos használatra alkalmas, hanem akár sportoláshoz is megfelelő; tokozása IPX5 minősítésű védelmet kapott, vagyis cseppálló, így sem a szemerkélő eső, sem az izzadtság nem tesz kárt benne. A hangerő és a hangminőség egyaránt jók, és a kialakításból adódóan a mély hangokat sem kell nélkülöznünk.

Az irányításhoz alapvetően a fülhallgatók külső részén elhelyezett érintőgombokat használhatjuk, amelyek segítségével a hangerő állítására, a számok közötti váltásra és a zene elindítására/megállítására van mód, meg persze arra, hogy elindítsuk a hangasszisztens szolgáltatást. Ez utóbbi kétféle is lehet, lévén hogy a Spirit Pure az Amazon Alexa és az Apple Siri szolgáltatást egyaránt támogatja. A gombokkal természetesen telefonhívásokat is kezelhetjük, ha a helyzet úgy diktálja. Amire viszont nem kell figyelni, az a füles ki- és bekapcsolása, hiszen ez automatikusan megtörténik minden esetben, amikor a fülhallgatókat betesszük a dobozva vagy kivesszük onnan.