A Thomson rengeteg féle távirányítót készített már, most egy olyan újdonság érkezett, amely remek ötlet segítségével könnyíti meg a felprogramozást.

Az univerzális távirányítókat eddig két csoportba sorolhattuk: voltak egyrészt azok a modellek, amelyeket előre beprogramoztak több száz termék vezérlésére, aztán ha szerencsénk volt, akkor a mi típusaink is köztük voltak. Aztán pedig ott volt a másik kategória, amelybe azok a típusok tartoztak, amelyeket bármire meg lehetett tanítani – feltéve, hogy volt hozzá elég türelmünk, és még az eredeti távirányító is rendelkezésre állt. Most pedig érkezik a ROC4301 4-in-1, amely egy új kategóriát jelent: ez a kütyü is programozható, de nem kell hozzá eredeti távirányító, hanem csak internetkapcsolat.

A gyártó hatalmas adatbázissal rendelkezik, amelyben szinte a világ összes készüléke megtalálható; és a legjobb az egészben az, hogy a Thomson természetesen tovább frissíti az adatbázist, így a jövőben megjelenő modellek kezelése is pillanatok alatt megoldható lesz. A programozás szinte egyedülálló módon jack csatlakozó segítségével történik, így az internetkapcsolat mellett annyi követelmény azért még van, hogy kelleni fog egy internetképes, jack aljzattal szerelt kütyü is – amely lehet számítógép, laptop, de akár telefon, tablet is. Ha ez megvan, akkor csak össze kell kötni a távirányítót és a jack portot, majd az erre a célra létrehozott weboldalon kiválasztani a tévé vagy más eszköz típusát – és máris kész vagyunk!

A Thomson ROC4301 4-in-1, ahogyan arra neve is utal, egyébként négy eszközt tud kezelni, amelyek között egyszerűen, egyetlen gombnyomással válthatunk. A vezérlőre összesen 48 gomb került, így a legtöbb készüléknél nemcsak az alapfunkciókat, hanem például az okostévé funkciókat is el tudjuk érni vele. A tévék mellett Blu-ray lejátszók, DVD-k, set-top-boxox, audio eszközök és még videók kezelésére is rá tudjuk venni az univerzális kontrollert, így kiváltható vele a háztartás gyakorlatilag valamennyi vezérlője.