A Western Digital hamarosan új memóriakártyákat dob piacra, mégpedig olyan típusokat, amelyek az extrém hőmérsékletet is bírják. Az adattárolókat elsősorban járművekbe illetve ipari gépekbe szánja a gyártó, hiszen ilyen környezetben gyakori, hogy a kütyüknek fagypont alatti hőmérsékleten vagy extrém forróságban kell teljesítenie.

Összesen négy új széria lesz, az autókba és drónokba az Automotive SD sorozat, az ipari felhasználók számára pedig az Industrial SD, Industrual microSD és Industrial XI típusok készülnek majd. Az Automotive SD és az Industrial XI kártyák tényleg (szinte) mindig használhatók lesznek: -40 fokos hidegben éppen úgy megállják a helyüket, mint 85 fokos melegben. Aki a másik két típust részesíti előnyben, annak a hidegben kicsit jobban kell majd vigyáznia, mert a limit a skála ezen felén -25 fok.

A kártyák tervezésekor azért természetesen a működési sebesség sem volt mellékes: írásnál legalább 50, olvasásnál pedig legalább 80 MB adatot tudunk mozgatni (ha nagy fájlokról, nem pedig sok apró állományról van szó). A memóriakártyák érdekessége, hogy saját diagnosztikai chippel rendelkeznek, hogy a felhasználók folyamatosan ellenőrizni tudják a működési paramétereket. Így ha esetleg egy adattárolóval probléma adódna, akkor a dolog még azelőtt kiderülhet, hogy az adatok eltűnnének róla.

A memóriakártyák forgalmazása világszerte hamarosan, várhatóan még októberben megkezdődik.