2018. november 28., 08:00

A telefonok gyorsan lemerülnek, így nem árt, ha mindig van kéznél egy töltő. Most kettőt is mutatunk, az egyik csúcsmobilokhoz készült, a másik pedig azoknak ajánlott, akik egyszerre jellemzően több eszközt is töltenek.

Ha már a telefonok arra nem képesek, hogy kibírjanak több napot töltés nélkül, a csúcsmodellek legalább a gyorstöltés funkciót támogatják, így elegendő számukra az is, ha a munkahelyen és otthon is 30-30 percre kapnak áramot. Ha szeretnél egy extra töltőt a gyári mellé, akkor a Hama újdonsága remek választás! a 178273-as számú töltő 3,3-11 voltos feszültséggel és akár 3 amperes áramerősséggel is tud tölteni, elektronikája pedig a Qualcomm QuickCharge 2.0, 3.0 és 4.0 szabványokat valamint az USB specifikációban szereplő Power Delivery szabványt is támogatja. Akár 27 wattos teljesítmény leadására is képes, így a telefonokat és táblagépeket a lehető legrövidebb idő alatt tölti fel.

A készülék 100-240 voltos hálózatokon használható, elektronikája pedig védelmet nyújt a túlfeszültség, a túltöltés és a rövidzárlat ellen is. A csomagban USB-C kábel jár mellé, de az adapteren lévő USB-A foglalatba természetesen bármilyen más kábel is csatlakoztatható.

Hama másik újdonsága szintén érdekes: a dupla portos, időzítővel is rendelkező kütyüt elsősorban azoknak ajánljuk, akik a környezetre is maximálisan oda szeretnének figyelni. A készülék ugyanis, amint a csatlakoztatott eszközök teljesen feltöltődtek, teljesen kikapcsol, így azt a minimális energiát sem veszi fel, amelyet más töltők ilyenkor azért még igényelnek.

A két USB csatlakozóval rendelkező töltő 100-240 voltos bemeneti feszültséggel működik, tehát külföldön is használható (persze lehet, hogy a Hama áramátalakító dugóira is szükség lesz ehhez), a kütyük gyors feltöltéséhez pedig 5 voltos feszültség mellett 2,4 amperes áramerősség leadására is képes. Extra funkciója, hogy van rajta egy időzítő, amely 1, 2, 4 vagy 6 órára is beállítható.