A Hama termékpalettáján egyre több az igazán kényelmes okosotthon kiépítésére alkalmas eszköz, a termékpaletta most pedig egy igazi csemegével, egy kültéri konnektorral bővült.

Az okoskonnektor amellett, hogy pontosan ugyanazokat a kényelmi szolgáltatásokat nyújtja, mint beltéri társai – telefonról kapcsolgatható, akár távolról is, és van természetesen lehetőség eseményalapú vezérlésre is –, olyan tokozást kapott, amely védelmet nyújt a fröccsenő víz ellen. A fedélnek köszönhető IPX4 besorolás azt jelenti, hogy a konnektort nyugodtan lehet kertben is használni, mert nem tesz kárt benne az eső, de a készülék ideális lehet akkor is, ha vizes helyiségben van szükségünk vezérelhető konnektorra. A konnektor használatához WiFi kapcsolat is szükséges. Az alzjat fogyasztása kevesebb, mint 0,5 watt, kapcsolhatni pedig legfeljebb 2300 wattos fogyasztókat tud.

A szürke színű okoskonnektor normál villásdugóval rendelkezik, tehát meglévő konnektorhoz kell csatlakoztatni – ez a fajta kialakítás elsőre talán nem logikus, de jó oka van annak, hogy a Hama emellett döntött! Mégpedig az, hogy a konnektor így szabadon hordozható a különböző aljzatok között, így egy példány elegendő lehet akkor is, ha többféle környezetben van a vezérlési opcióra szükségünk!

A konnektort, mint a Hama összes okosotthon termékét, a Smart Solution alkalmazás segítségével lehet irányítani; a szoftver segítségével pedig nemcsak sima vagy időzítő alapján működő kapcsolgatást kérhetünk, hanem eseményalapú vezérlésre is van lehetőség. Készíthetünk például olyan párakaput, amely bekapcsol 30 fokos hőmérséklet felett. A konnektort a nyaralóban használva pedig gondoskodhatunk akár arról is, hogy a bojlert bekapcsoljuk már indulás előtt, hogy mire leérünk, finom meleg víz várjon minket. A Smart Solution integráció természetesen azt is jelenti, hogy a konnektort az Amazon Alexa és a Google Assistant hangasszisztensekkel is lehet irányítani.