Ha valaki szeret zenét hallgatni vagy filmeket nézni, akkor nem is olyan nehéz kiválasztani a tökéletes karácsonyi ajándékot a számára!

Ha elsősorban tévézéshez szeretnénk egy jó minőségű fejhallgatót, akkor a Thomson WHP3311 jöhet számításba, amely kétféle színben, fekete és fehér borítással egyaránt megvásárolható. A fülhallgató egy bázisállomás segítségével működik, amit kábellel kell a forráshoz csatlakoztatni; a vezeték nélküli kommunikáció a bázisállomás illetve a fülhallgató között jön létre.

A bázisállomás nemcsak tároláshoz, hanem a fülhallgató töltéséhez is használható; egyetlen feltöltéssel nagyjából 8 órányi használatot kapunk, ami még a hazai tévézési szokások mellett is elég lehet két napra. A füles 863 MHz-es frekvencián működik, ami rendkívül nagy, akár 100 méteres hatótávolságot is lehetővé tesz – még egy kertes házban is simán van lehetőség arra, hogy kinti munka közben hallgassunk zenét a szobában lévő telefonról.

A fülhallgatóknál maradva, a Jabra Elite 85H egy kicsit (na jó, sokkal) komolyabb modell. A gyártó egyik csúcsmodellje, de általánosságban is a legjobb hangminőséget adó kütyük egyike. Az akár vezeték nélkül, akár jack kábellel is használható fülhallgató filmnézésre és zenehallgatásra egyaránt tökéletes választás! A kiváló hangminőséget a zárt kialakítás mellett az aktív zajszűrés funkció is garantálja – amely természetesen kikapcsolható, vagy környezeti zajok átengedése módra is átkapcsolható. A kényelmes viselést a hangszórók puha párnái mellett azok dönthetősége valamint a fejpántra erősített „bélés” is garantálja. A fülhallgató mellé jár egy telefonos alkalmazás is. A Jabra Sound+ legérdekesebb funkciója a My Sound; vele a fülhallgató egy rövid teszt és néhány adat (nem, életkor) bekérésével testreszabja a hangzásvilágot! Ezzel az ügyes megoldással nemcsak azt lehet biztosítani, hogy mindkét fülben pontosan ugyanolyan hangosan szóljon a zene, hanem megoldható az is, hogy az elektronika az életkori sajátosságok alapján a hallás jellemző változásának megfelelően korrigálja a magas és mély hangok egymáshoz mért erősségét.

Zenehallgatás fronton van még egy jó tippünk: a Hama Style a teljesen vezetékmentes fülhallgatók táborába tartozik, és elsősorban azoknak lehet remek ajándék, akik telefonon hallgatják a zenét. A Hama Style az Apple AirPods mintájára készül, de nemcsak fehér, hanem fekete színben is elérhető. A rajta lévő szilikon párnák kényelmes egyben stabil helyzetet biztosítanak, emellett pedig passzív zajszűrőként is funkcionálnak. Az apró méretből adódóan az üzemidő 4 óra körül alakul, de a tároló dobozban a fülesek folyamatosan töltik magukat, így összesen 20 órányi játékidőre számíthatunk két töltés között. Hasznos megoldás, hogy a Style multipont kapcsolattal egyszerre több készülékhez is tud kapcsolódni, amelyek között igény esetén egyszerűen lehet váltani.

A fent említett fülhallgatók a legtöbb modern okostévével együtt tudnak működni, azonban tévé mellé van egy másik remek tippünk is a Rapoo K2800 személyében. Ez a kütyü egy Bluetooth kapcsolattal működő, tapipaddal egybeépített billentyűzet. Eredetileg számítógép mellé készült, de a modern okostévékben a Bluetooth adapter is alapfelszereltség, a kütyüvel pedig az okos funkciók sokkal kényelmesebben használhatók. Elég csak egy YouTube keresésre gondolni: mennyivel egyszerűbb dolgunk van, ha nem kell többé a sima távirányítóval bohóckodni!

Zenekedvelőknek remek ajándék lehet egy digitális rádió is; főleg, ha az olyan jól felszerelt, mint a Hama DIR3115. Habár idehaza a DAB/DAB+ műsorszórásnak lőttek, a digitális rádió így is remekül használható, hiszen a internetes podcastok tízezrei mellett Spotify-fiókkal is összeköthető, megszólaltatható MP3-fájlokkal vagy DLNA segítségével NAS-ról is, és még analóg források hangszórójaként is működik. A rádió fekete és fehér színben egyaránt kapható. Előlapján 2,8 colos kijelző, hat gomb és két tekerő segíti a tájékozódást valamint a használatot, de ha az kényelmesebb, akkor a vezérlés működik okostelefonos app (Android/iOS) segítségével is. A hangminőség a két 5 wattos hangszórónak hála nem rossz, a zenei élmény akár egy kisebb nappaliban is élvezhető.