Ha okosotthon rendszer kiépítésében gondolkodsz, akkor a vezérelhető konnektor az egyik olyan alapkütyü, amit nem lehet megkerülni.

Ez pesze nem véletlen: egy ilyen eszközzel a meglévő buta háztartási eszközök egy részét is könnyedén fel lehet okosítani: a fali- vagy álló lámpa vagy akár egy ventilátor is telefonról irányíthatóvá válik. A Hama 176575-ös terméke viszont az okoskonnektorok között is többet tud az átlagosnál, hiszen fogyasztásmérőt is tartalmaz.

Ez több dolog miatt is jó: egyrészt mérni lehet vele a csatlakoztatott készülékek aktuális fogyasztását, másrészt pedig a konnektor segít az automatizálásban is. Ha például a mosógépet csatlakoztattuk hozzá, akkor beprogramozhatjuk úgy is, hogy automatikusan kikapcsoljon, ha a terhelés megszűnik – azaz a mosógép a program végére ért.

A konnektor akár a rajta lévő gomb segítségével is ki- és bekapcsolható, de természetesen könnyedén integrálható a Hama Smart Solution rendszerbe, amelyen keresztül önállóan, időzítő segítségével vagy akár a többi okoskütyü működésének függvényében, automatikusan is vezérelhető. Utóbbira jó példa, többek között, hogy a nyitásérzékelő jelére kapcsoljon fel az előszobai lámpa. A konnektor emellett akkor is jó szolgálatot tesz, ha nehezen elérhető helyen szeretnénk használni.

A Hama kütyüje WiFi kapcsolat segítségével, központi egység nélkül működik, így a gyártó okosotthon rendszere nemcsak fokozatosan, hanem költséghatékonyan bővíthető. A további kényelemről gondoskodik még az is, hogy a készülék az Amazon Alexa személyi asszisztenssel is kompatibilis.

Az aljzat készenléti állapotban kevesebb, mint 1 wattot fogyaszt, maximális terhelhetősége pedig 3,7 kW – így minden, a háztartásban előforduló elektromos készüléket lehet hozzá csatlakoztatni.