A Hama egy új kamerát dobott piacra, amelyet elsősorban kültéri használatra ajánl. A kütyü fehér és ezüst-fekete színkombinációban is elérhető.

A WiFi kamerák között speciális csoportot képviselnek azok a megoldások, amelyek nemcsak beltérre, hanem kültérre is alkalmasak. Ezeknek a kameráknak ugyanis speciális követelményeket kell teljesítenie: többek között víz- és porálló kialakításra van szükség, valamint bírni kell az extrém hőmérsékleti viszonyokat is. A Hama Okos WiFi kamera pontosan ilyen – sőt, a készülék néhány nagyon hasznos extra funkcióval is rendelkezik.

A kamerát többféle módon is használhatjuk: ha például a gyermekek kint játszanak a kertben, akkor időnként rápillanthatunk, hogy éppen mit csinálnak. Ennél sokkal izgalmasabb viszont a biztonsági üzemmód, amely a mozgásérzékelő segítségével képes figyelmeztetni egy betörésnél – vagy akár már akkor, ha csak ismeretlenek ólálkodnak a közelben. A készülék ehhez mozgásérzékelés és hangérzékelés funkciókkal egyaránt rendelkezik.

A WiFi okoskamera kialakítása nemcsak dizájnos, hanem praktikus is: a tápkábelt például hátul, a felfogatásnál lehet kivezetni, így az teljesen elrejthető. Ennek biztonsági oka is van persze: így nehezebb a kütyüt semlegesíteni. Adatkábelre nincs szükség, mert a kamera 2,4 GHz-es frekvencián, WiFi hálózatra kapcsolódik, a router segítségével pedig a képét akár interneten keresztül is megnézhetjük. A kamera és a router közötti kapcsolat biztonságáról WPA2 titkosítás gondoskodik. A Hama Android és iOS rendszerekre saját alkalmazást biztosít, de a kamerát használhatjuk Amazon Alexa, Amazon Echo, Google Assistant illetve Google Nest rendszerekkel összekötve is. A készülék természetesen élőképet ad, a 1080p-s felbontásnak hála a képminőség pedig teljesen rendben van. Ha a riasztás funkciót is használjuk, akkor az eseményekről push üzenetben kapunk figyelmeztetést. A kamera objektívje 110 fokos betekintési szöget biztosít, amivel nagyon széles területet képes belátni.

A kamerát mikrofonnal és hangszóróval is ellátták, így kétirányú kommunikációra is alkalmas: ez nemcsak a betörők elrettentésekor hasznos, hanem akkor is, ha valaki (például csomagküldő szolgálat) olyankor érkezik a házunkhoz, amikor nem vagyunk otthon. A kamera további hasznos extra funkciója az éjjellátó üzemmód, amely infra LED-ek segítségével képes teljesen sötét környezetben is értékelhető minőségű képet mutatni.

A felvételek alapesetben MicroSD-kártyára kerülnek, de van mód arra is, hogy felhő alapú tárolásra váltsunk – ez biztonságosabb, hiszen a felvételek a kamera megrongálása esetén is biztonságban maradnak, azonban ez a szolgáltatás már nem ingyenes, előfizetést igényel.