A Western Digital külső SSD-i kétféle méretben és rengetegféle színben kaphatók, hogy Te is megtaláld a hozzád illő modellt.

Notebook vagy Macbook tárhelyének bővítéséhez szinte kivétel nélkül csak külső merevlemezt használhatsz, hiszen a borítás alatt csak nagyon ritkán van hely második adathordozó beépítésére. A Western Digital My Passport sorozatban tartozó SSD meghajtókkal most kényelmesen bővíthetsz, ráadásul nemcsak az 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os kapacitások közül választhatsz, hanem négyféle szín közül is: mind a négy termék kapható szürke, kék, arany és piros verzióban is.

A My Passport SSD-k sebességére biztos, hogy nem lesz panasz! Az USB 3.2 Gen1 csatlakozásnak hála írásnál 1000, olvasásnál 1050 MB adat mozgatható meg másodpercenként (ezzel az 1 TB-os modell kevesebb, mint 18 perc alatt írható tele). A termékre ebből adódóan USB-C csatlakozó került természetesen, az USB-C kábel és az USB-C–USB-A átalakító pedig része a csomagnak. A WD My Passport SSD-k fémből készült borítása nemcsak jól néz ki, hanem strapabíró is: ütésálló, amelynek értelmében akár 2 méteres esést is gond nélkül kibír. Az SSD-k működési elvéből adódóan a kütyükben nem teszt kárt a rezgés, rázkódás sem.

A WD a merevlemezek mellé biztonsági mentéshez és titkosításhoz használható szoftvert is ad; a WD Backuppal notebookról vagy asztali gépről is pillanatok alatt készíthetünk biztonsági másolatot a fontosabb adatokról, a WD Security pedig 256 bites AES titkosítást használva védi az adatokat az illetéktelen felhasználástól.