Ha már felszerelted otthonod LED-es okoségőkkel, konnektorokkal és kamerákkal, akkor jöhetnek a szenzorok!

Ha például tudni szeretnéd, hogy mikor nyílik ki az ajtó vagy az ablak, akkor remek társad lesz a 176553-as kütyü. Ez az egy ajtó- és ablaknyitás érzékelő nemcsak az aktuális állapot lekérdezésére használható, hanem arra is, hogy szabályokat alkoss segítéségével: felkapcsolhat az előszobai lámpa, vagy üzenet érkezhet a telefonodra.

Kamerával kombinálva a rendszer akár fotót is tud készíteni, így a szenzorral egy alapszintű biztonsági rendszert is kialakíthatsz. A szenzor egyszerűen és gyorsan (akár fúrás nélkül is) telepíthető, és mágnes segítségével, rendkívül megbízhatóan működik. Sőt, van benne egy leszerelés érzékelő is, így hatástalanítani sem lehet olyan egyszerűen.

A 176554-es termék szintén biztonsági kütyü: az infrás mozgásérzékelő szobák, folyosók vagy kisebb helyiségek ellenőrzésére használható. Csakúgy, mint a nyitásérzékelő, központi egység nélkül, egyszerűen a Hama Smart Home alkalmazás segítségével irányítható. Tápellátásra USB-ről vagy elemről is megoldható; utóbbi nemcsak hosszú rendelkezésre állást, hanem rugalmas elhelyezést is biztosít.

Ha az okosotthon rendszert értesítésekhez, riasztásokhoz is szeretnéd használni, akkor jól jön egy sziréna is. 105 decibeles maximális hangerejével a 176590-es kütyü igazi hangorkánt tud kreálni (elriasztva ezzel a betörőket és jelezve a szomszédoknak is, hogy valami nem stimmel), de tud csendesebben is működni, ha nem riasztani, hanem jeleznie kell. Extraként egy -20 és 60 fok közötti tartományban pontos hőmérő, valamint páratartalom szenzor is működik benne, így a lehetőségek tárháza jóval túlmutat azon, hogy a szirénát egyszerűen csak biztonsági kellék gyanánt használd: lehet ébresztő óra, de tud figyelmeztetni például a szellőztetés ajánlott időtartamának letelte után, boltban pedig – akár mozgásérzékelővel kombinálva – akkor, ha valaki belép az üzlet területére. Sőt, lehetőség van arra is, hogy a fogyasztásmérővel kombinált konnektor segítségével értesítést kapjunk arról, ha a mosógép vagy mosogatógép befejezte a munkát!