A Western Digital microSD fronton rengeteg termékvonallal rendelkezik, ezek között pedig két olyan is van, amelyeket egy-egy speciális terület igényeihez igazítottak.

Az első a microSDXC Card for Nintendo Switch sorozat, amely a Nintendóval közös fejlesztés, és olyan kártyákból áll, amelyek a kézi konzolon a játékok tökéletesen gyors futtatását garantálják. A széria öttagú, a kártyák érdekessége pedig az, hogy mindegyik kapacitáshoz külön színek (és a kártyán külön piktogramok) tartoznak:
64 GB: fehér
128 GB: piros
128 GB: fekete (Fortnite EDT)
256 GB: sárga
256 GB: pink (Fortnite EDT)
512 GB: türkiz

A sorozatba tartozó minden modellnél a Wastern Digital akár 100 MB/s-os olvasási és 90 MB/s-os írási sebességet ígér, a tartósságról pedig elég annyit mondani, hogy a Nintendo Switch kártyákhoz élettartam garancia tartozik.

A másik sorozat a High Endurance névre hallgat, az ide tartozó microSDCX-kártyák kapacitása jelenleg 32, 64, 128 és 256 GB lehet. A széria minden szempontból a strapabíróság királya, a speciális burkolat például szélsőséges hőmérsékleti viszonyok mellett is megvédi a kártyát amellett, hogy ellenáll az ütéseknek és a víznek is. Sőt, a tokozás még az erős mágneses térnek és röntgensugárzásnak is ellenáll, így nincsen olyan környezet, amely kifogna rajta.

A strapabíróság azonban nemcsak ennyit jelent; a kártyában lévő memóriachip is tartós kivitel, vagyis a High Endurance sorozat modelljei sokkal jobban bírják a folyamatos igénybevételt az átlagos kártyáknál. Ez számtalan esetben lehet fontos: az autós kamerák például folyamatosan írnak a kártyára, de rengeteg olyan beágyazott rendszer vagy akár normál operációs rendszer is létezik, amely microSD-kártyáról futtathatók – esetükben is nagy előny, ha nem kell a rendszerfájlok folyamatos változása miatt aggódni. Az operációs rendszereknél egyébként elég csak a Raspberry Pi minigépre és annak különböző felhasználási területeire gondolni.

A SanDisk High Endurance kártyák esetében az olvasási sebesség akár 100 MB/s is lehet, míg írásnál akár 40 MB/s-os tempóra számíthatunk; ezzel a kártyák a C10, U3 és V30 sebességosztályok kritériumait egyaránt teljesítik.