A Western Digital égisze alá tartozó márka két kedvező árú modellel bővült.

A SanDisk termékpalettáján többféle külső SSD is megtalálható, amelyekben közös, hogy a normál használaton túl valamilyen extra igénybevételt is elviselnek. Cserébe nem a legolcsóbb modellekről van szó, de az adatok biztonsága némi plusz pénzt, úgy gondoljuk, megér.

A SanDisk SSD Portable 2 TB-os és 1 TB-os méretben csatlakozott a szortimenthez, bár helyesebb lenne azt mondani, hogy a korábbi SanDisk SSD Portable termékcsalád frissült részben – hiszen ez a széria korábban is elérhető volt 480 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os méretben. A két nagyobb verziót frissítette tehát most a SanDisk, belül a SATA csatlakozót pedig NVMe interfész váltotta. Ennek hála a meghajtók gyorsultak is egy nagyot: az USB 3.2 Gen 2 csatlakozót (USB-C) megtartva az 500 MB/s körüli tempó 60 százalékkal, 800 MB/s-ra nőtt. A készülékház viszont maradt, ami jó hír, hiszen azt jelenti, hogy az újdonságok ugyanúgy strapabírók, mint az elődök voltak, és nem lesz bajuk akkor sem, ha leesnek 2 méteres magasságból.

Profi célokra továbbra is az Extreme Pro SSD Portable széria ajánlott. A szintén USB 3.2 csatolófelületre illeszkedő SSD-k 4, 2 illetve 1 TB-os kapacitás mellett 2000 MB/s-os olvasási sebességet nyújtanak, így nemcsak alkalmi használatra tökéletesek, hanem bármilyen munkára is. A szédítő sebesség azt jelenti, hogy a 4 TB-os változat teljes tartalmát mindössze 34 perc alatt beolvashatod – ehhez pedig a legtöbb modern PC már partner, hiszen a belső SSD-k sebessége bőven túlhaladta ezt a sebességet.

Ez a széria nemcsak sebessége miatt extrém egyébként, hanem azért is, mert az IP55 szabványnak megfelelő borítás por- és cseppállóságot biztosít, az erős polikarbonát pedig akár 3 méteres esést is kibír. A biztonságról az integrált tartógyűrű gondoskodik, amely segítségével a széria tagjai akár hevederre is rögzíthetők.

A SanDisk termékpalettáján találsz továbbá belső, 2,5 colos formátumú SSD-ket is, amelyek SATA interfészre illeszkednek. Noha a SATA technológia ma már nem számít túl gyorsnak, az továbbra is igaz, hogy egy régi számítógépet rendkívüli mértékben felgyorsíthatsz pusztán azzal, hogy a klasszikus merevlemezt SSD-re cseréled benne. A SanDisk ehhez 500 GB és 1 TB méretű egységeket is kínál, amelyekben közös, hogy a SATA interfész 600 MB/s-os tempóját szinte teljesen kihasználják, hiszen olvasásnál 535 és 560 MB/s közötti tempót tudnak elérni.