A Cudy nagyteljesítményű hozzáférési pontjai irodákba vagy plázákba is tökéletes választást jelentenek.

Ma már természetesnek vesszük, hogy mindenhol van WiFi, abba viszont bele sem gondolunk, hogy egy bevásárlóközpontban vagy az irodában micsoda igényeket kell kiszolgálni: hiszen könnyen előfordulhat, hogy egyszerre több százan szeretnének leveleket ellenőrizni vagy megnézni valamit az interneten. A Cudy termékpalettáján két olyan eszköz is van, amely pontosan az ilyen, különleges helyzetekre készült! Az AP3000 és AP1300-ról van szó; mind a két termék beltéri használatra és tömegek kiszolgálására készült. És bár külsőre nagy hasonlóságot mutatnak, teljesítményükben jelentős a különbség.

Az AP3000 tervezéséből adódóan a plafonon érzi jól magát, de kialakítása olyan, hogy akár a falra is fel lehet erősíteni. A hozzáférési pont külső jegyei alapján modern, egyáltalán nem gond, ha csak úgy lehet elhelyezni, hogy látszik is. Csatlakozóból nincs sok, mindössze egy Ethernet portot és egy tápcsatlakozót találni rajta – ezek is rejtettek egyébként, így a kábelek biztosan nem fogják rontani a látványt. Az AP3000-re 2,5 Gbps-os Ethernet csatlakozó került, amelynek további érdekessége, hogy a 802.3af/at szabvány szerint a passzív PoE technológiát is támogatja – azaz nem feltétlenül kell hálózati áramról gondoskodni a telepítési helyén, mert a működéshez szükséges energiát a hálózati kábelen keresztül is el lehet juttatni hozzá. Ez elég nagy rugalmasságot nyújt a telepítési helyet illetően, hiszen nem kell nehezen elérhető helyre konnektort telepíteni – és persze az a veszély sem áll fenn, hogy egy esetleges újraindításhoz mondjuk létrára kelljen mászni.

A 2,5 Gbps-os Ethernet a WiFi-re csatlakozó kliensek gyors kiszolgálását teszi lehetővé. Mivel a Cudy ezt a routert elsősorban nagy irodákba vagy más forgalmas, sok ember által látogatott helyre szánja, a hardvert és a szoftvert is úgy optimalizálta, hogy az AP3000 minél több kliens egyidejű zökkenőmentes kiszolgálását biztosítsa. Az 1,3 GHz-es, kétmagos rendszerchip és az 512 MB RAM, valamint az árnyékolt Ethernet csatlakozó együtt garantálják, hogy mindez a gyakorlatban is teljesüljön.

A gyári specifikáció alapján az AP3000 akár 512 klienst is tud kezelni, amelyek akár a WiFi 6 szabvány szerint is csatlakozhatnak. 5 GHz-en a maximális adatátviteli sebesség 2402 Mbps, 2,4 GHz-en pedig 571 Mbps – arról pedig, hogy a közel 3000 Mbps-os elméleti sebességből a gyakorlatban is minél nagyobb legyen a kihasználtság, például Beamforming és OFDMA-val is ellátott MU-MIMO technológia gondoskodnak, a szoftver pedig képes arra, hogy a csatlakozó eszközöket mindig a kevésbé telített hálózathoz rendelje hozzá. A lefedettség növeléséhez a Cudy Mesh technológiát lehet használni, a nyilvános helyre kerül AP3000-rek esetében pedig hasznos extra, hogy egyedi bejelentkező képernyő is beállítható.

Kisebb méretű irodákba az AP1300 is remek választás lehet, amely 880 MHz-es, de szintén kétmagos rendszerchippel és 128 MB memóriával felvértezve száznál is több kliens gondtalan kiszolgálását teszi lehetővé. Erre a hozzáférési pontra ugyan csak Gigabites Ethernet csatlakozó került, de a PoE szintén támogatott, így a szerelést illetően a rugalmasság ugyanúgy megvan. Az AP1300 kívülről egyébként teljesen úgy néz ki, mint az AP3000, így szintén plafonra és falra lehet felszerelni. Az optimalizáció és a szoftver tudása alapján a két termék között nincs különbség, így a jelerősség és a sebesség optimalizálásra kifejlesztett megoldások valamint az eszközök hozzárendelése a kevésbé terhelt hálózathoz ennél a készüléknél is ugyanúgy rendelkezésre állnak, a kapcsolódó eszközök esetében pedig a WiFi 6 is támogatott.