A Cudy termékpalettáján a sok érdekes termék mellett van több olyan modell is, ami ár/érték arányával tűnik ki a népes mezőnyből.

Pontosan ilyen típus a WR1500 is, amely az AX1500 sebességosztályba tartozik, azaz Wi-Fi 6 szabvány szerint működik, és 5 GHz-es frekvencián 1201, 2,4 GHz-es frekvencián pedig 300 Mpsb-os adatátvitelre képes. Maga a router egy fekete, téglalap alakú doboz; a Cudynak vannak dizájnos termékei is, a WR1500 viszont nem tartozik közéjük, pontosan úgy néz ki, mint ahogyan azt egy routerről gondolnánk. Elöl a felső részen néhány visszajelző LED mutatja az aktuális állapotot, hátulra pedig a csatlakozó kerültek. Összesen négy RJ45 csatlakozót találunk, ezek közül a bal oldali WAN funkciót lát el, a másik három csatlakozó pedig LAN-ként funkcionál. Valamennyi Ethernet-port gigabites sebességre képes, így a router nem igazán lesz szűk keresztmetszet az internetelérés tekintetében.

Antennából négy darabot használ a router, amelyek mindegyike fixen telepített, tehát nagyobb nyereségű változatra nem lehet lecserélni őket. Viszont az optimális jelerősség érdekében forgatni tudjuk őket, mégpedig úgy, hogy egy-egy pár antennát egymásra merőleges tengely mentén mozgatunk. Az antennák teljesítményével egyébként szinte biztos, hogy nem lesz gond, hiszen akadálymentes terepen akár 170 méteres is lehet a hatótávolság – de a routeren egy átlagos méretű lakás sem fog ki. A jelerősség javításában és optimalizálásában a beamforming és OFDMA/MU-MIMO technológiák egyaránt segítenek.

A borítás alatt 1 GHz-es processzor és 128 MB RAM dolgozik, utóbbi azt jelenti, hogy a router egyszerre akár 128 WiFi-re csatlakozó eszköz kiszolgálására is képes. Erre valószínűleg egy átlagos háztartásban nem lesz szükség, de jó tudni, hogy a WiFi-s kütyük számát gyakorlatilag korlátlanul bővíthetjük.

A hálózat biztonságáról WPA2 vagy akár WPA3 titkosítással is gondoskodhatunk, a fontosabb paramétereket pedig nemcsak a webes interfészen keresztül, hanem mobil appban is állíthatjuk – ez utóbbira ráadásul felhőn keresztül akkor is lehetőség nyílik, amikor épp nem otthon vagyunk.

A router szoftvere minden fontos szolgáltatást ismer, így például a csatlakozó eszközöket lehet szűrni MAC-cím alapján, a vendégek és az okoskütyük számára külön hálózat is létrehozható, valamint a fontos eszközökhöz magasabb prioritás is rendelhető. Bár a router kiváló lefedettséget biztosít egy lakásban is, előfordulhatnak olyan esetek, amikor a hálózatot második (vagy harmadik) routerrel kell bővíteni; ebben az esetben a Cudy EasyMesh jelenti a megoldást, amivel nemcsak két azonos típusú, hanem lényegében véve két szinte bármilyen Cudy router összekapcsolható egymással közös hálózat létrehozása érdekében.