A MILC gépek egyre kisebbek, akár már a kabátzsebben is elférnek – de ha valaki egy kicsit is komolyabban gondolja a fotózást, akkor egy táskára gyorsan szüksége lesz.

2020. szeptember 28., 16:00

A cserélhető gépeknél a bajonett maga a kevésbé izgalmas jellemzők közé tartozik, pedig fontos alkatrész: tőle függ, hogy az adott fényképezőgépre milyen objekítveket lehet felszerelni. A Sigma, a Leica és a Panasonic szövetségre léptek, és az L-Mount Alliance segítségével szeretnék növelni a formátum részesedését a tükör nélküli full-frame és MILC gépek piacán.

2018. szeptember 28., 08:00

Aki egy kicsit is komolyabban érdeklődik a fotózás iránt, és most szeretne gépet venni vagy egy jobb típusra váltani, rögtön szembetalálja magát a kérdéssel: vajon a MILC vagy DSLR kategória jelenti a jobb választást? A válasz – mint oly sokszor – több dologtól is függ. Nézzük gyorsan, mik ezek.

2016. július 1., 08:00

A DSLR gépek belső része elvileg szigetelt, így a gépek belsejébe nem tud por kerülni. Talán mondanunk sem kell, hogy a porszemeket az elmélet nem érdekli, és a gyakorlatban nagyon könnyen bejutnak oda is, ahova nem kéne.

2016. február 25., 08:00