A MILC gépek egyre kisebbek, akár már a kabátzsebben is elférnek – de ha valaki egy kicsit is komolyabban gondolja a fotózást, akkor egy táskára gyorsan szüksége lesz.

Egy második objektív, extra akku, memóriakártya és még néhány apróság; és máris sokkal jobb, sokkal kényelmesebb, ha mindent egy helyen, a kamerával együtt tárolunk. A Hama kínálata most két új modellel bővült: a Valletta sorozat egy kisebb és egy még kisebb táskát foglal magába. A 140-es változat 22×20,5×11,5 cm-es, a 130-as típus pedig 20×17×11 cm. Ezekből az adatokból jól látszik, hogy a táskát alapvetően MILC kamerák számára készítették, de a DSLR-ek közül a belépő szintű modellek is elférnek benne. A méretbeli eltérést leszámítva a táskák teljesen ugyanolyanok, mind külsőre mind a funkcionalitást illetően.

A Valletta modellek fő rekesze két részből áll: az egyikben tarthatjuk a kamerát (objektívvel együtt), a másikban pedig egy extra objektív illetve mellette egy extra akku fér még el. A rekeszek közötti elosztó szabadon áthelyezhető, így a rekeszek mérete nagyon jól az egyedi igényekhez igazítható. A belső rész párnázott, így a kamera és a tartozékok egyaránt jól védettek a sérülések ellen. A fő zseb cipzáras – kialakításából adódódan pedig cseppálló is, így egy kisebb eső nem jelent veszélyt a kütyük számára. A fekete anyag egyébként Polytex, így a táskát tisztán tartani is könnyű. A nagy belső zseb előtt egy kicsi, szintén cipzáras zseb is került a táskára, ide főleg az aróságokat pakolhatjuk: memóriakártya, tisztítószerek, szűrők, kulcs, stb.

A táska továbbá két külső hálós zsebbel is rendelkezik, amibe olyan apróbb kiegészítőket tehetünk, amire gyakran van szükség – például a Lenspent, de természetesen az objektív sapkát is tárolhatjuk itt, ha épp nincs rajta a kamerán.

A hordozatóságot a párnázott fogantyú mellett egy vállpánt könnyíti meg, ám ez utóbbi le is vehető, ha nincs rá szükségünk. A táska hátoldalára pedig két fül került, amivel övre lehet erősíteni az apró csomagot.