A notebookba vagy monitorba integrált hangszóró csak cincog, aki komolyabb hangélményre vágyik, annak rendes hangszóróra van szüksége. A kínálat az USB-s kütyüktől a profi rendszerekig terjed; mi most egy kedvező árú, kompakt megoldást mutatunk be.

A Hama BA-2112-ről van szó, amely egy 2.1-es hangrendszer, tehát nemcsak két szatellit hangszóróból áll, hanem mélynyomó is tartozik hozzá. A szett érdekessége, hogy ennek ellenére USB kapcsolatról működik, külön tápegység nem is szükséges hozzá. Az USB 3.0 csatlakozóval rendelkező notebookok, monitorok és tévék esetén ez könnyebbséget jelent, hiszen nem kell egy extra tápkábellel bajlódni.

A maximális zenei teljesítmény 12 watt (ebből 4 jut az oldalsó hangszórókra és 8 a mélynyomóra), ebből adódóan a hangszórók mérete kompakt (9,3×6,3×11 cm és 17,3×23×15,2 cm). Viszont a hangzás ennek ellenére fényévekkel jobb, mint amit egy hordozható számítógép vagy egy monitor tud produkálni. A mély hangoknak természetes jelleget ad, hogy ennek az egységnek a háza fából készült. A szett teljes tömege egyébként 1,17 kg, tehát azt nem lehet mondani, hogy a Hama kispórolta volna az anyagot a hangfalakból. A zenét analóg jellel küldhetjük a hangszóró felé, mégpedig klasszikus jack kábel segítségével, így akár mobiltelefont vagy táblagépet is ráköthetünk, ha éppen arra van szükség.