Az M9900M egy olyan szett, amelyet a Rapoo két kiváló minőségű kütyüből állított össze.

A billentyűzet önállóan Multi-mode Wireless Ultra-slim Keyboard néven fut, és igazán prémium darab. Mindössze 4,5 mm-es vastagsággal és fém borítással rendelkezik. Felső része grafitszürke, némi fényes műanyag beütéssel, alsó része pedig „fémszínű”. A billentyűzet gombjai chiclet kialakításúak, vagyis szigetes elrendezésűek. A gombok felső része egyenes – ezt sokan kedvelik, és szerintünk sem rossz a dolog. A gépelés pillanatok alatt megszokható. A leütési út nagyjából 2 mm, vagyis kicsit hosszabb, mint egy notebook esetében, de sokkal rövidebb, mintha normál billentyűzetet használnánk. Azonban a gombok keménysége tökéletes, így szinte teljesen olyan érzés a 9900M billentyűzetét használni, mint egy igazi asztali billentyűzetet. Tényleg mindössze pár perc alatt hozzá lehet szokni a klaviatúrához, innentől kezdve pedig a hosszabb szövegek is teljesen kényelmesen írhatók vele.

A billentyűzetnek nincsenek lábai; elöl és hátul is gumitalpakon áll, amelyek jó tapadást biztosítanak. Minimális lejtése azonban van a gomboknak, mert a hátsó részt az elemtartó megemeli, nagyjából 1,5 cm-t. Gombokból összesen 105 van, és a kiosztás természetesen a magyar ékezetes karaktereket is tartalmazza. Kompromisszumok nincsenek; a kurzormozgatók teljes méretűek, és az F gombok is csak minimális mértékben kisebbek, mint a többi billentyű.

A klaviatúra érdekessége, hogy Bluetooth 3.0, Bluetooth 4.0 adapter és saját, 2,4 GHz-es kommunikációs egység is van benne, amelyekkel egyszerre akár négy eszközhöz is tud kapcsolódni (a BT 4.0 egyszerre két kapcsolatot kezel). Ezek között egy hátsó kapcsoló segítségével, villámgyorsan lehet váltani: a kütyüvel tehát egyszerre lehet számítógéphez, notebookhoz, tévéhez és mondjuk tablethez is kapcsolódni. Ez egy nagyon jó koncepció, mert kényelmessé teszi a kütyük közötti váltást, és nem kell minden géphez saját klaviatúrát és egeret venni. A Rapoonak is tetszik ez a megoldás, hiszen egyre több terméke készül ezen koncepció mentén (az összes olyan termék, amelynek nevében M betű található, támogatja a többszörös kapcsolatot).

A szettben lévő egér az Rapoo MT750S, amely nemcsak a billentyűzettel együtt, hanem önállóan is megvásárolható – róla is mindenképpen érdemes tudni, hogy nem a játék kategóriába tartozik, önmagában is huszonezres tétel lenne megvásárolni. A billentyűzettel ellentétben az egér műanyagból készült, hogy ne legyen feleslegesen nehéz, de kialakítására ennek ellenére természetesen nem lehet panasz. Már csak azért sem, mert a borítás felső része nagyrészt szilikonból készült, hogy a kéz még véletlenül se csússzon meg az egéren. A kütyü ergonomikus kialakítású, jobb kézzel lehet használni.

Az egér tényleg kényelmes fogású, akár játszani szeretne valaki, akár valamilyen komolyabb munkát végezne, nem lesz gond a több órás használattal sem. A szokásos gombok mellett az egér két további programozható gombot és egy vertikális irányú görgőt is kapott, előbbi kettő a mutatóujjal, az extra görgő pedig hüvelykujjal kezelhető. Két további, apró gomb pedig a „normál” görgő mögött található, ezekkel a lézeres szenzor érzékenysége állítható (600 és 3200 DPI között) valamint a csatlakoztatott eszközök között tudunk váltani. A szenzor nemcsak pontos; a legtöbb felületen minden további nélkül működik. Az üveg sajnos kivétel, de a Rapoo mentségére legyen mondva, hogy üvegen az egerek 99%-a nem használható.

A környezettudatosság jegyében a működéshez szükséges energiát nem elemek, hanem egy újratölthető lítium-ionos akkumulátor biztosítja, amely feltöltésenként 1-3 hét használatot nyújt. Az egeret ugyanakkor folyamatosan lehet használni, mert a töltéshez microUSB-lábel szükséges, amelyet az egér első részéhez kell csatlakoztatni. Ilyenkor a kütyü pont úgy viselkedik, mintha vezetékes lenne. Az akkus felépítésből adódóan a kütyübe a vevőt nem lehet elhelyezni, viszont a Rapoo cserébe a klaviatúra elemtartójában alakított ki helyet az apró adapter számára.

Természetesen a billentyűzethez hasonlóan az egér is több kütyüvel tudja tartani a kapcsolatot egyszerre, illetve működik a saját, 2,4 GHz-es vevőegységgel is.