Nincs nehéz dolga annak, aki családtagjának, barátjának mobiltelefon mellé szeretne ajándékot vásárolni: mutatjuk a biztos befutókat!

Mobiltelefon mellé a sláger ajándék idén alighanem egy TWS azaz teljesen vezetékmentes fülhallgató; ezek az apróságok most jutottak el arra az árszintre, hogy már egyáltalán nem számítanak luxusterméknek! A Hama megoldásai közül a Liberobuds illetve a Style képviseli ezt az irányvonalat; előbbi kagyló, utóbbi pálcika kialakítással rendelkezik. A Liberobuds nemcsak formájában tér el, hanem abban is, hogy IPX5 védettséggel rendelkezik, vagyis használható esős napokon is.

A fülhallgatók hallójáratos kialakításúak, és nemcsak zenehallgatáshoz, hanem a beépített mikrofonjuknak hála telefonbeszélgetésekhez is használhatók. Sőt, támogatják a Siri és a Google hangasszisztens szolgáltatásait is.

A kütyük egy feltöltéssel akár 4 órát és képesek működni, de a tároláshoz is használt töltődoboz további három-négy teljes töltésre elegendő energiát hord magában, így a konnektort elég hetente egyszer meglátogatni. A kütyük érdekessége a beépített vibra funkció, amely az értesítéseknél, riasztásoknál jut szerephez.

Egy számítógép esetében relatív egyszerű a tárhely bővítése, a telefonoknál azonban nincs mód a belső adathordozó cseréjére – ezért ha elfogy a hely, akkor mindenképpen valamilyen külső megoldáshoz kell folyamodni. A SanDisk termékpalettájáról iPhone mellé az iXpand Go sorozatot ajánljuk, Android OS-t használó mobilok mellé pedig a Dual Drive Luxe USB-C csatlakozós verzióját. A kütyük érdekessége, hogy nemcsak a mobilhoz való csatlakozáshoz szükséges Lightning illetve USB-C portot tartalmazzák, hanem egy USB-A csatolót is, amivel számítógépre lehet kötni őket.

Vagyis a stickek segítségével minden eddiginél egyszerűbben lehet a számítógép és a mobilok között adatot cserélni! A fájlok méretével nem lesz gond, hiszen mindkét széria kapható akár 256 GB-os kapacitással is; a sebességet pedig az USB 3.1 Gen 1-es interfész garantálja, amely olvasásnál akár 150 MB/s-os tempót is képes biztosítani. A stickek mellé a SanDisk többféle alkalmazást is mellékel; az egyikkel a képek és videók automatikus mentése és a videók, zenék közvetlen lejátszása működik, a másikat pedig akkor használhatjuk, ha bizalmas adatok számára szeretnénk jelszóval védett fájlszéfet létrehozni.

Nincs nehéz dolga annak sem, aki töltőt szeretne ajándékozni: a Hama megannyi kütyüje között mindenféle helyzetre találni frappáns megoldást! A QI-FC10 például egy ügyes kis vezeték nélküli töltő, amely 10 wattos teljesítményével és a QuickCharge 3.0 támogatásával pillanatok alatt feltölt minden olyan mobilt, amely szintén kompatibilis a gyorstöltési megoldással. A töltő maga egy 10,1 cm átmérőjű, elegáns korong, a töltőfej pedig normál kábellel csatlakozik hozzá, így a két egység akár külön-külön is bevethető.

A QI-FC10S szintén vezeték nélküli töltésre alkalmas; ennek az apróságnak az az érdekessége, hogy egyben állványként is funkcionál, vagyis az asztalra letett mobil képernyője mindig nagyon jól látható. Ideális választás, ha valakinek folyamatosan szól a telefonja, vagy ha sokszor van szükség videohívások lebonyolítására. A maximális töltési teljesítmény ennél a készüléknél is 10 watt.

De gondoljunk azokra is, akik az autóban töltik a napjukat; vagy legalábbis akik reggel és este is a gépkocsit választják a tömegközlekedés helyett! Számukra az FC-10 Motion töltő ajánlott, amely autóba szerelve nyújtja a vezetékmentes töltés kényelmét. A szett kétféle rögzítési megoldást tartalmaz: az egyikkel az autó szellőzőrácsára, a másikkal a szélvédőre lehet erősíteni a telefontartót. A karmok érdekessége, hogy elektromosan zárnak (és persze nyitnak is); azaz egy kézzel is kényelmesen lehet behelyezni és kivenni a telefont a helyéről. Ennek a kütyünek hatalmas előnye más autós töltőkkel szemben, hogy mivel szintén vezeték nélkül tölti a telefont, soha nem kell figyelni arra, hogy a kábelt is csatlakoztassuk a mobilhoz. A csomag természetesen a szivargyújtó helyére bedugható töltőfejet valamint a töltő és a telefontartó közötti USB-C kábelt is tartalmazza.

És még mindig nincs vége a töltők sorának! Az USB-s akkuk régóta népszerűek, minden méretben és formában meg lehet őket vásárolni. Mi egy különleges ajánlatot mutatunk: a Hama Supreme 20HD brutális, 20.000 mAh-s kapacitással rendelkezik, amivel egy iPhone akár hétszer, egy androidos csúcstelefon pedig négyszer is feltölthető. A hatalmas kapacitás nemcsak egy embernek elég, hanem akár az egész családot képes ellátni energiával a nap folyamán (mondjuk egy külföldi kirándulás alkalmával), még akkor is, ha nemcsak a telefonokat, hanem fényképezőt is töltünk vele! Az akkura egy microUSB és két USB-A csatlakozó valamint egy USB-C port került; ezeket rendre az akku töltésére, más kütyük töltésére illetve az akku és más kütyük töltésére is használhatjuk.