Az ivás fontos: a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nemcsak a jó közérzet, hanem az egészség miatt is elegengedhetetlen.

A Xavax három új kulaccsal járul hozzá ahhoz, hogy ne csak otthon, hanem utazás, kirándulás közben is legyen nálunk kellő mennyiségű folyadék. A három kulacs mindegyike impozáns megjelenéssel bír, persze egy ilyen jellegű tárgyat túlvariálni azért nem igazán lehet. Valamennyi típus üvegből készült; egészen pontosan boroszilikát üvegből. Erről az anyagtól annyit érdemes tudni, hogy nagyon jó a hőtűrő képessége, ezért nemcsak a hideg, hanem a forró italokhoz is tökéletesen megfelel. A 111471-es ivókulacs 1 literes, a 111233-as és 111599-es típusok pedig 0,5 literes űrtartalommal készülnek, de nem ez az egyetlen eltérés közöttük.

A 111599-es modell kupakjára például hordozószíj került, így nemcsak túrázáshoz ideális választás, hanem a gyermek számára is megfelelő, az iskolába. A kupakot gumigyűrűvel látták el, amely a szivárgást tökéletesen megakadályozza. Emellett fontos, hogy a palack közepére egy vastag szilikongyűrű is került, ami akkor is biztos fogást tesz lehetővé, ha a kulacsba – például – forró teát töltöttünk. Praktikus továbbá az üvegre nyomtatott skála is, amely segítségével a(z elfogyasztott) folyadék mennyiségét mm-es pontossággal mérhetjük. A kulacs átmérője 6 cm, magassága 23 cm, tömege pedig 364 gramm.

A 111233-as típus különlegessége a beépített szűrő, amelybe teát vagy gyümölcsöket tehetünk, hogy ezzel ízesítsük a vizet. A szűrőhöz alulról lehet hozzáférni, ennek a kulacsnak ugyanis az alsó részét is el lehet távolítani. A 6,5 cm átmérővel és 21,5 cm-es magassággal rendelkező kulacs 318 grammot nyom, és jár mellé egy neoprén tok is.

A 111471-es modell amolyan családi kiszerelés: 1 literes űrtartalma egy kirándulás során akár két személynek elegendő innivalót is képes tárolni. Ennek a típusnak az egyik különlegessége az, hogy a kupakra került hordozószíj, de fontos lehet a szövetzsák is, amely a hőmérséklet megtartásához járul hozzá: használatával a hideg italok tovább maradnak hűvösek, a forró italok pedig melegek. A kulacs 8 cm-es átmérőjéhez 23,5 cm-es magasság tartozik.