Ha vezetés közben szeretnéd használni a telefont akár navigációra akár beszélgetéshez, akkor szükséged lesz egy autós mobiltartóra. Mutatunk hármat, amelyek közül aszerint választhatsz, hogy a kütyüt hova szeretnéd rögzíteni.

Az első tartó (Hama 183302, Easy Snap mobiltartó) a klasszikus irányvonalat képviseli, hiszen egy tapadókorongos megoldásról van szó, amely a szélvédőre rögzíthető. A tartó hosszú nyaka biztosítja, hogy a mobil ne kerüljön túlságosan távol a vezetőtől, a tartófej gömbcsuklós rögzítésének köszönhetően pedig a telefon bármilyen állásban (fektetve vagy állítva) és bármilyen pozícióban használható. A tapadókorong stabil rögzítést biztosít, míg a telefont gumibetétes karmok tartják a helyükön. A tartó 5,5-8,5 cm széles telefonokhoz használható, vagyis lényegében az összes ma kapható okostelefonnal kompatibilis. Úgy tervezték, hogy a telefont egy kézzel is kivehessük vagy betehessük.

A második kütyü elsősorban azok számára készült, akik semmit nem szeretnek az ablakra rögzíteni – akár biztonsági okból, akár azért mert az ablakban nehezebben látszódik a készülék kijelzője. A (Hama 183301-es számú) mobiltartó szellőzőrácsokhoz való, és szintén 5,5-8,5 cm széles telefonokhoz lehet használni. Nemcsak a telefon rögzítése csavarmentes, hanem a tartót is könnyű felhelyezni: akár egy kézzel is megoldható a művelet, abban az esetben, ha esetleg csak indulás után jut eszünkbe, hogy kell a telefon is a navigációhoz. A telefont tartó fej gömbcsuklóval csatlakozik a tartóhoz, így a mobil nagyon egyszerűen forgatható állított és fektetett helyzetbe, és persze nem jelent gondot az sem, ha valamelyik irányba (oldalra vagy akár felfelé) meg szeretnénk dönteni.

A harmadik megoldás (Hama 183281, Univerzális mobiltartó műszerfalra) kicsit talán különlegesnek számít, egy apró műanyag csipeszről van ugyanis szó, amivel a telefont a műszerfalra lehet stabilan rögzíteni. A tartóval a legtöbb mobil használható, hiszen akár 9 cm széles eszközöket is meg tud tartani. A rögzítéshez természetesen semmilyen szerszámra nincs szükség, így nemcsak a telefon, hanem igény esetén a tartó is pillanatok alatt lekapható a helyéről. A mobil bordázott gumi tartja, amely nemcsak a csúszásmentes rögzítésről gondoskodik, hanem arról is, hogy a tartóban a telefon még véletlenül se karcolódjék meg.