A tavalyi évhez hasonlóan a SIGMA 2021-ben is a TIPA díjazottjai között volt, ezúttal négy termék kapott elismerést!

1. Sigma fp L: a legjobb fénykép és videó készítésére is alkalmas kamera

A Sigma fp L kamera a tavalyi évhez hasonlóan idén is díjazásban részesült, ezúttal a fotó/videó kategóriában lett a legjobb készülék. A tükör nélküli kamera 61 MP-es, Full Frame méretű érzékelővel rendelkezik, amely segítségével akár 14 bites RAW fájlokat és 4K felbontású (UHD) videókat is tud készíteni. Az akkumulátor egy feltöltéssel videók esetén akár 2 órányi felvételt is lehetővé tesz, extraként pedig a webkamera funkciót is támogatja – mégpedig akkor, ha összekötjük egy számítógéppel, USB-C kábel segítségével.

2. Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary

A legjobb ultra-telefotó objektív: a Contemporary termékcsaládba tartozó, nagy átfogású zoom objektíven keresztül új ablak nyílik a világra. Az objektív segítségével kiváló természetfotókat készíthet valamint kifogástalan minőségben örökítheti meg az élővilág történéseit is. A kategóriájában könnyű és kompakt méretű kamera kamatoztatja a Sigma hatalmas tapasztalatát, elhozva a kiváló minőséget a tükör nélküli kamerarendszerek világába (Sony E- és L-bajonett). Az objektívet fázis érzékeléses és kontraszt alapú élességállításra egyaránt optimalizálták, az optikai stabilizátor pedig mostoha megvilágítási körülmények között is remek képminőséget biztosít.

3. Sigma 85mm F1.4 DG DN | Art

A legjobb portré objektív: A Sigma 85mm F1.4 DG DN a profi- és hobbi fotósok számára is tökéletes választás: képességei alapján a portréfotózás minden területén a tökéletes minőséget nyújtja. Az első és legfontosabb tulajdonsága természetesen a kiváló bokeh hatás, azonban a Sigma arra is maximálisan odafigyelt, hogy az objektív bármilyen apertúra mellett – de főleg a széles tartományban – kifogástalan minőséget nyújtson. A speciális kialakításnak hála (öt SLD lencsetag és egy aszférikus lencsetag) a kép mindenhol éles, a zavaró képhibáknak pedig (belső tükröződés, kormatikus aberráció) búcsút mondhatunk. A széles funkcióválasztéknak hála az objektív nemcsak fotók, hanem videók készítésére is remek választás.

Sigma 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art

A legjobb makró objektív: egy makró objektív semmilyen fotós eszköztárából nem hiányozhat, főleg akkor, ha extra funkcióként portré objektívként is bevethető. A Sigma 105mm F2.8 DG DN MACRO lencse F2.8-as fényerővel rendelkezik és akár már 29,5 cm-es távolságból is készíthetünk vele fotókat. A fényképek remek bokeh hatás mellett tökéletes minőségben készülhetnek; a kültéri fotózásra gondolva pedig a Sigma az objektívet vízlepergető és szennyezéstaszító bevonattal látta el. Az objektív maga számos kezelőszervet tartalmaz, hogy a beállításokat mindig gyorsan elérhessük: apertúra beállítás, video apertúra beállítás, AFL.