Egyre több a szélvészgyors memóriakártya, ám nem elég ezeket megvenni: olvasásukhoz még egy megfelelő kártyaolvasó is szükséges.

Mert szép dolog a zsebben (fényképezőgépben, videokamerában GoPróban, stb) tudni a 100, 200 MB/s-os olvasási sebességre képes, vagy még ennél is gyorsabb memóriakártyákat, de ez (szinte) semmit sem ér, ha azt a notebook USB 2.0 sínre csatlakozó kártyaolvasójával használjuk együtt. A „semmi” azért kicsit túlzás, hiszen a gyors memóriakártyában rejlő lehetőségeket a fényképezőgéppel is ki lehet használni, de a megfelelő kártyaolvasó tényleg fényéveket dobhat a felhasználói élményen. Elvégre nem mindegy, hogy a friss fotókat és videókat 30 perc vagy 3 perc alatt tudjuk a PC-re felmásolni!

A SanDisk legújabb kártyaolvasója, az ImageMate Pro szépen meg is felel a követelményeknek: USB-C felületre illeszkedik, és akár 312 MB/s-os tempóra is képes lehet. A kütyü az SD-, microSD- és CF-kártyákat kezeli, a formátumokon belül pedig az UHS-II (SDXC) valamint UDMA7 (CF) szabványokig nyújt támogatást. Ezzel a SanDisk legtöbb termékével kompatibilis oly módon, hogy nem fog szűk keresztmetszetet jelenteni a memóriakártya valamint a PC/notebook között. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy a 312 MB/s-os tempó csak SD- és microSD-kártyákkal érvényes, CF esetén az UDMA7 szabványból adódóan 160 MB/s a felső limit.

A kártyaolvasó nemcsak gyors, hanem szép is, dizájnjából adódóan pedig könnyen elfér a notebook mellett a táskában: 123×58×18 mm-es, így tényleg nem foglal sok helyet. Hardvere univerzális, ami azt jelenti, hogy nem szükséges illesztőprogramot telepíteni hozzá, csatlakoztatás után egyből működik bármilyen Windowsos illetve Mac OS-t futtató számítógéppel.

A kártyaolvasó ajánlott – többek között – a világ leggyorsabb (275 MB/s) SD-kártyáihoz, azaz a SanDisk Extreme Pro kártyákhoz, a 120 MB/s olvasási sebességre képes SanDisk Ultra SD és microSD-kártyákhoz vagy a rázós körülményekre tervezett High Endurance termékcsaládhoz is.